Mattips

Middagen igår blev en kombination av färsgratäng och tacosgratäng

2 l form
ca 10 potatisar skalade och skivade
400 g nötfärs
1 tacokrydds påse
1 gullök
ca ½ rödpaprika
salt
peppar
ca ½ dl mjölk
ca ½ dl grädde
ost

Skala potatisen och skär den i skivor. Lägg i botten på formen. Se så det känns som en bra mängd ca halva formen. Annars får man ta till med lite mer potatis. Salta och peppra potatisen efter egen smak
Brynfärsen med lök och paprika. Eftersom barnen kan bli lite griniga på lök river jag ner den. När färsen är grå tillsätt tacomixen. När det är klart och fortfarande lite vätska kvar häll det ovanpå potatisen. Häll på grädde och mjölk. samt lägg på osten gratinera i ugn ca 45 min eller tills potatisen är mjuk. Lägg över lite folie om du tycker osten börjar bli bränd. Man kan även lägga på osten senare efter ca halva tiden i ugnen.

Servera med sallad och kanske lite salsa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0