Krokning lätt och snabbt =)


Auktion

Varit på min första nördauktion ja jag tänker verkligen referera den till detta efter sett vilka människor som besökt den. Gubbar i udda kläder med långa skägg som antagligen bara kommer ut 1 gång om året sen runt kanske 5 kvinnor totalt. Det såldes prylar höga och låga i alla dess tekniska slag. Ingen aning vad hälften användes till men det köptes glatt iallafall.
Själv är jag lycklig ägare till koaxislksbrl och en låda fina kemiglas. Vet int varför jag har dem eller vad man ska ha de till men det är inte så noga. Jag ville ju had em just då. men kul vad det.
Vid 16 bestämde jag och pojkvännen vi skulle stanna 1 timme till sen hem vila och göra oss iordning för kvällen. Vi kom därifrån 18.30 och nej det var inte hans fel. Självklart hade jag tagit på mig någon arbetsuppgift jag bara inte kunde sluta med och domderade upp prylar till auktiond förättaren. För det är bara jag så bara blir det med mig. Ska man ha mig arbetandes ge mig en ledarposition annars går det inte. Jag blir automatiskt ledare ändå. Även om jag verkligen försöker låta bli.

Nörd

Jepp så är det vi är nördar. Idag har jag sjukt planerat allt i detalj tror jag iallfall. jag ska ner till stan vill hinna kolla biblioteket efter min senaste mani tvåändsstickning. jag menar man kan ju ända plöja genom ett par böcker när man har handen i gips. Sen efter det sä vill jag köpa grejer till 2 ändsstickningen. Så et bara är att försöka hela vägen upp till Stockholm på fredag näst a vecka.
Detta är den senaste passionen och jag vill verkligen lära mig. Beställt ett 100 sidigt häfte och sänt ut bästa kompisen på jakt sen när han ska hem till Dalarna. Hoppas han ska hitta en del på dalarnas museum och hemslöjdsförening som verkar gett ut en del alster.
Nu ska et ju baby stickas. Längtar tills det kjan börjas med också. Har ju iofs redan stickat 2 ponchos, 1 par byxor och 1 kofta till den lilla. Allt i härligt Eskimogarn 100 % ull.
men idag är det nördauktion eller den heter ju inte så men jag lovats det ska vara underhållande iallfall. Chalmers Elektro förening ETA ska ha sin årliga auktion. Här hittar man konstiga knepiga saker som auktioneras ut bla skilsmässolådor. I min vildaste fantasi kan jag inte riktigt föreställa mig vad man kan vilja ha där men det vet väl de som köper. Uppenbarligen finns de dom som köper så mycket så föreningen fraktar hem det till köparen i lastbil. Så det ska bli väldigt intressant.

20091128

Idag kom lillan. Min syster den yngsta av dem fick sin dotter idag hon har gått över nästan 6 dgr men nu bestämde sig den lilla för att komma ut. Så det var riktigt trevligt att vakna till på sms i morse.

Pyssloholic


Ja tradera är farligt livsfarligt särskilt om man är sjukskriven och uttråkad. Där finns ju så mycket där finns allt. Så som den kvinna jag ärsom mitt i allt kommer på allt jag inte behöver men vill ha. Garn, stickor, broderier och ja varför inte kanske en hushållsassistent med. Man samlar på sig lägger bud och känner sen FAN vad ska jag med den till??'
jag har ju flera lådor garn men man ser framför sig vad det kasnke kan bli. Broderier i uppsjö på vinden sparade ochtas fram för att färdigställas. Just nu har jag garnaterat material hemma för att färdigställa hantverk 2 år framår. Då snackar vi, tvål, kort, virka, sticka, brodera och så vidare. Jag är en pyssloholic helt klart. Sen bara hamstrar jag på mig allt möjligt för jag kan ju säkert göra något med det. Detta gäller även recept. Massor av recept och kokböcker i högar. Kan bara inte låta bli.
Hittar jag ett projekt måste det bara görads kan jag inte så lär jag mig. Tekniken kanske inte alltid blir 100 % men resultatet det jag vill ha. D är det bara så. Stickning lärde jag mig efter bok virka likaså. Jag kan inte sluta nu heller.Ibland tar det längre tid menn jag drar så gärna upp. Igen och igen och igen tills det är rätt. Blir helt besatt. Önskar man kunde livnära sig på det men ja det är väl ett tag kavr dit.
Vem är det där jo hon som kör spårvagnen som en galning genomstaden för att komma till ändhållplats för att kunna sticka eller vad som är med. Som faktiskt blirlite glad när trafiken står still för då åker handarbetet upp. Som gärna hade kört pedalvagn hela dagen om det samtidigt var tillåtet att sticka. Jag menar händern är ju fria.
Som nu sitter här med armen i gips och budar på tradera. Ledsen barn ingen mat denna månaden mamma ska lösa ut garn och broderi. Eller så illa är det inte. Men jag går medvetet förbi garnbutikerna när jag har dåligt med pengar för jag vet att går jag in är jag inte tomhänt ut. Då hittar man något man inte skulle ha men köpte för man kunde ju bara inte motstå.
Så knäpp e man totalt beroende och kan inte sluta. Börjar jag plugga kommer jag behöva ha med mig handarbete på lektionerna eller föreläsningarna. Kommer inte kunna lyssna annars. Måste bara göra något samtidigt.
Nej nu de senaste är surfa efter tvåändstickning ska bara lära mig detta....

Gud vad jag längtar...

Så jag vill bara sticka och virka inte sitta här med armen i paket. Nu är det 1 v kvar tills man får ta av gipset. EN hel vecka idag. Sen kan jag ju börja träna handen då är virkningen bra. Brodera funkar ju men inte fullt ut. Lite jobbigt.
Men idag ska ndet bli lussebullar och pepparkakor vad jag förstått. Min pojkvän har gjort degen till peppisarna. Så blir lussebullsdeg senare. Kommer lukta gått iallafall. För personligen är jag gärna utan =)
Sen vad händer i helgfen jo det spårvagnstokiga gänget är på g ner. De ska åka och köra gammelvagn hela helgen. Lisebergslinjen är det som gäller tror jag allt. Mellan Drottningtorget och Liseberg eller Sankt Sigfridsplan som den stannar vid. Ska bli mys ha dem nere på besök hoppas bara man hinner umgås lite med dem också.
Sen är det NÖRD AUKTION på Chalmers. Min första =) ser fram emot detta har hört en del mysko bl a säljer de skilsmässolådor. Tjohoo undra vad det är i en sådan. Detta är fullt fina, friska och trevliga killar som håller i dessa auktionermen de är singla de festa. Jo för vi tjejer letar fräcka hunks som  gärna sårar oss som extra krydda. Men här har vi suveräna exemplar av män som kommer vara trogna, snälla och faktiskt få schyssta jobb. De utbildar sig ju till ingenjörer ändå. De kan ev behöva hjälp att klä sig en aning emellanåt. Men som tjej brukar ju shopping vara kul. Sägs det.
Själv går jag in i en affär scannar av den vet på 5 sek om där är något för mig går eller tar en runda runt. Detta gäller även de killar jag är shopping råd till. För det är så tråkigt prova nglo prova fyyyyy. Jag blir så less och får slam i hjärnan och fixar inte mer på hela dagen. USCH! Gekås i Ullared 1 timme sen är hela varuhuset avklarat. Zapp zapp färdigt =) ingen onödig glaning här inte. Nu är man ju uppväxt med detta fenomen då man är från Falkenberg från början. Men jag och mina nördhunks ska dra en repa dit i en ballongbil. Jepp jag sa det i en ballongbil. Självklart flyger de ballong på fritiden några av dem. Den ultimata nördsporten. Men jag e en nörd och längtar tills jag kan slänga mig in i denna sport. För det är ju så häftigt.
Sen väntar vi på min syrra som i söndags skulle pressat ut en dotter. det kom inget. Hon går som en anka och vankar i Norge där hon bor. Ungen bara total strejkar och ska inte födas. Sist gick hon också över. Men jag tror hon börjar få nog. Efter 9 mån brukar man ju det. När man då kommer till v41 börjar man ju fundera på om ungen kommer alls. Graviditeten kanske stannar av och går tillbaka. Jaha här blev det inget då. 9 nya månader att vänta omvänt för att sedan börja om på nytt. Skulle hon gilla haha. Hon har ju faktiskt inte gått över så mycket ännu heller en annan fick 10 dgr extra. Jag var helt psyko det sista. Men den som väntar på något gott...

Bitter

Jepp jag e bitter. Bitter som fan kan man lugnt säga. Allt går inte riktigt min väg inte igår inte idag. Livet leker! Bah för vem tomten eller.
Under de senaste åren har jag inte varit särskilt tursam. Innan jag började på det jobbet jag har nu var jag aldrig sjuk. Jag skojar inte. Jag hade ingen sjukfrånvaro eller vab dagar., Nu känns det som det bara regnar in. Hjärnhinneinflammation, barn med 2 brutna armar, 2 opererade handleder, missfall, hormonnrubbningar och so on. Från att inte haft en enda sjukdag helt plötsligt är man konstant hemma. Vill även tillägga att detta gäller även mina barn.
Men det är ju inte det enda. Man blickar framåt hoppas på ljuset i tunneln men det kommer minsann inte. Alla andra händer det men inte mig. Man sitter med alldeles för många år på nacken från arbetslivet men det bär en ingenstans verkar det som. dags att byta bransch? dags att plugga på riktigt?
Sällan blir man ju nedslagen eller jo det blir man. man har förhoppningar men istället blir man emotionellt störd, bitter och längtar bort. Arbetet gör att hjärnan degar igen och det finns bara slam kvar. Härligt vi är ungefär 500 pers med igenslammade hjärnor. Eller tja det finns ju de som är nöjda med. Men inte jag jag kan minsann i nte nöja mig inte. Vill ha mer.
Nu hände det igen man bygger upp förhoppningen ser en öppning den slammas igen. Hmm typiskt varför detta nu. man undrar vad man kan fixa hur kan man bli bättre. Svaret: Inget tyvärr otur med konkurrensen. Alltid någon som är bättre tydligen. Vaddå det är ju bara 5:e gången toppen. Men fortsätt sök. Hallå har jag inte gjort mig till åtlöje tillräckligt. Känns som man bara söker för att ge dem mer arbete. Fylla ut kvoten kanske.
Men jag är in te bitter!!! Bara så in i h*****e!!!
men vad händer nu då jo som den kvinna jag är behöver detta analyseras allt vänds och vrids och undrars över. Så nu ska jag sitta här analysera mig själv. Sen får man se om det går att debitera en för analysen. Skulle klart behöva extra pemngarna.

Jag kan brodera

Detta upptäckte jag igår. Det kryper i kroppen på mig. Vad ska jag göra kan inte sticka, ingen virkning men det gick att brodera. det har jag inte gjort på långe. Nu ska jag bara ha gips i 2 veckor iofs. Men jag minns att varje virkmasta var med ett aj dagen efter gipset åkte av sist. Dock längtar jag hamstrat garner och projekt massor.
Men men nu kan broderiet börja tjohoo. Det blir traktorerna som skall dras igång med. Helt klart hoppas jag detta skall bli klart innan jul. Inte fullt klart jag klarar det men man får hoppas.
Visst det gör lite ont och man måste vila handen emellan med det är det värt. Bara jag kan handarbeta.

Min hemlisvän

Min hemlisvän sänder mig små meddelande. Så nyfiken att jag kan spricka. Själv har man ju börjat plocka lite som jag ska sända vidare ntill min hemlis =)
Har massa kul idéer och så fyller hon år i januari så då kan man se till det blir en paket med. Men klart det ska sändas från lite olika ställen i Sverige så vet hon inte säkert vart de kommer ifrån. Detta är både spännande och kul.
Lite ledsen över att inget te och garn paket har dykt upp. Tyvärr men sista dagenb var igår att sända. Får väl kontakta Stickamera annars.

Ja

Jag har lyckats skala potatis trots gipsad höger hand tjohoo. Detta innebär att det inte blir smörgås till lunch. Vilken lycka.
Det börjar ta på mig. Handen är tun g och otymplig mest av allt är det irriterande att inte kunna virka, sticka eller annat handarbete. Sen måste den vara iu högläge med. USCH!!!!
Idag så är det dans för dottern. Hon har kompis vecka så man får ta med en kompis. detta kommer hon på 22.00 igår. När ho skulle sova. Självklart ansågs det att det genast skulle ringas runt till alla i klassen. Lyckades hindra detta nogorlunda. dock får jag möta henne på skolan idag och se om lämpligt barn kan kidnappas. Jag kom ju med förslaget att brodern kunde förlja med men då fick man ju nästan halspulsådern avbiten.
Helgen har förlupit lugnt och sansat. Fötutom ett elavbrott i hela kvarteret i fredags.
Sen TRADERA det är ett gift man sitter hemma ensam, uttråkad och glor på tradera. Helt plötsligt behöver man saker man inte visste man behövde. Underbart. Ledsen barn blir inga julklappar iår mamma ska lösa ut tradera vinster. Hmmm.
Just nu docj fyndar jag broderi. Billigt väldigt billigt hoppas jag samt en hushållsassistent. Min förra kille ioch jag fick en av hans mormor från 70 talet med massa tillbehör. Trots att det var det enda jag ville ha fick jag ju självklart inte den. Den ska damma i hans skåp. För plocka fram den på deår vi har varit ihop har han  inte. Det kommer hanaldrig göra heller.

091122

I(dag har min syrra BF..... Barnfödsel eller ja det beror ju på om det kommer något då. Det är ju inte säkert.

Citrusmarinerade Fläskkotlett

Marinad:

Salt  och Peppar
Balsamvinäger
Soya
1 citron saft och skal
Rapsolja
Vitlök
Timjan färsk

Ja man får höfta lite. Jag hade 8 kotletter så jag hade 2 klyftor vitlök. Runt en matsked soya och balsamvinäger. oljan låg runt en dl. Det beror lite på hur man vill ha smaken. sen ripsa jag ner några ordentliga knippen timjan. Färska örter tycker jag alltid är bäst och ser till att ha hemma.

Sen steker man lite yta på dem. Häller på den ö erblivna marinaden in i ugnen tills de är klara. Pensla lite emellanåt i ugnen.

091120

Blir inte så många inlägg nu när jag har höger hand i gips. Lite ororlig för hur alla julklapparna ska hinna bli klara kan ju knappt bre en macka själv.

OP

Nu e de klart dags att vila =)

Rädd

Ja jag är rädd för operationen imorgon. Inte för ingreppet utan den enorma SPRUTAN..... Bedövningen som skall in, lokalbedövningen som gör så ont att få sen gör så ont när det går ut. Hmm hade tänkt sticka fina strumpor till min hemlis men det får läggas på hyllan. kan ju inte nu när handen kommer finnas i gips 2 veckor sen som ett öppet sår 2 veckor.
Men jag jag svettas är nervös och bläh. Sist ringde de in mig på 10 min. Hann inte reflektera alls nu är det planerat jag vet om det. Jag öär livrädd. Så ingen som kan följa mig =(
Men man får ju vara stora tjejen och knalla iväg va tusan sen är båda fixade och då jäklart. Det ska vridas upp konserver med bara händerna. Eller ja det ska bli skönt inte ha värko när man jobba, sover, går på dass tror ni fattar grejen.

Rädd

Ja jag är rädd för operationen imorgon. Inte för ingreppet utan den enorma SPRUTAN..... Bedövningen som skall in, lokalbedövningen som gör så ont att få sen gör så ont när det går ut. Hmm hade tänkt sticka fina strumpor till min hemlis men det får läggas på hyllan. kan ju inte nu när handen kommer finnas i gips 2 veckor sen som ett öppet sår 2 veckor.
Men jag jag svettas är nervös och bläh. Sist ringde de in mig på 10 min. Hann inte reflektera alls nu är det planerat jag vet om det. Jag öär livrädd. Så ingen som kan följa mig =(
Men man får ju vara stora tjejen och knalla iväg va tusan sen är båda fixade och då jäklart. Det ska vridas upp konserver med bara händerna. Eller ja det ska bli skönt inte ha värko när man jobba, sover, går på dass tror ni fattar grejen.

jaha

Då ska man operera höger hand imorgon. Toppen samtidigt så fick jag godkänt på psykologi provet. Toppen då hade man lite fler poäng att lägga till handlingarna.
De ringde från shlgrenska idag. Sist ringde de 15 min innan operation Idag fick jag en dag föraning iallfall. Men det känns jobbigt sist hann jag inte tänka det hinner jag nu om man säger så. Aouch.... Så har man ingen som kan följa med och hålla handen heller. Typiskt känns lite ensamt och ja ännu mer ensamt. Får se vad som händer.
Väntar nu på att få tag i fk angående detta. Jag får ju bara varasjukskriven med sjukpeng till jan. sen har det gått 180 dgr. Vilket oroar mig dock. Nu kommer jag ju vara tvungen att vara sjukskriven för rehab till mitten av jan. Har jag otur blir det ju inga stålers i jan då. men detta är ju inte samma sjukskrivning. Det är en ny för en ny hand. Den gamla var för vänster hand nu skall det in och operera höger.
Min dotter är på väg hem också. Hon är inte alls bra efter vaccinet får pyssla om henne lite extra nu när hon kommer hem.

Luktar illa

Ja idag har barnen vaccinerats sig toppen. Det är gjort eller just nu när jag skriver detta har ena barnet vaccinerats iallafall. Den lilla hon som ville ha mamma med. den stora däremot skulle inte ha det.
Själv hade jag ju självklart glömt att jag hade lovat följa med. Som vanligt går det in på ena hållet och ut andra jag är övertygad att jag är ihålig där uppe. Garanterat tomt skall knackar man så ekar det.

10 min innan det var dags att promenera iväg till skolan jag fortfarande iförd natt t-shirt säger dottern men mamma du skulle ju följa med. Hmmm skulle jag hjade jag lovat det. FAN! Tänker man tyst för sig själv. Jag vill ju sova en stund till efter att barnen gått. Njuta lite till av den lediga tiden. Utan frukost och några större toalettbestyr hoppar jag i jean, skjorta sen igår och converse. Hann inte lukta på skjortan heller och tänker jaja det går ju fort. de skall ju vaccineras direkt nu på morgonen. Fel nr 2 de skulle först vara en timme i skolan sen vaccineras. Där står man med håret på kant iklädd kläder man hoppas inte luktar för mycket ingen frukost och ingen tandborstning.

Så knallar man ner till sjuksyster här skall det vaccineras. halva klassen åtgången. Jag och några föräldrar till på plats. Känner lite svett från skjortan. Fan igen hoppas ingen sätter sig nära. Det blir vår tur. Jag får mer eller mindre tvångshålla eftersom dottern har fått för sig det gör ont. Men inte ett pip kommer från henne när det väl stoppas nålar i henne. Toppen det tog nästan 20 min få i henne nålen men över på 2 sek. Och inte ett enda jäkla piip.

Så sitter man efter och skall småprtata lite med de andra föräldrarana. Barnen ska ju ha lite stöd och hållas koll på i 15 min. Dricka saft och ja man ska ju försöka att inte låta dem riva biblioteket. Nu barn ska ni vara lugna. Komihåg vad syster sa osv. Då börjar dottern må dåligt. Hon är blek och illamående. Hon får spypåsar och kurar ihop sig hos mig. Hon får lägga sig i ett vilrum. Dit kommer även kopisen och hennes tvillingssyster och mamman. de ligger jämte varandra och läser Bamse jag och mamma pratar. Så upptäcker jag min andedräkt. Luktar som en bäver krypit in och dött. Underbart här har man hela morgonen luktat skunk och dödbäver. Vilket underbart intryck man gör. Såklart tar det ju en stund innan man själv upptäcker detta också. Suveränt. det räcker inte att jag är ungefär 10 år yngre än alla andra föräldrarna. de ser mig ändå redan som white trash eller? Fan va suveränt då är man mamma med andedräkten också precis vad man strävar efter.

Får väl se hur det utvecklas med dottern. Om hon blir bättre sämre eller ja vem vet. Skolan skulle iallfall ringa om det behövdes. jag knallade hem och kände det är dags borsta tänderna och sätta i sig lite frukost. Tillråga på allt påstods det att om jag inte fått mat är jag grinig. Ingen aning vad detta baserats på säkert taget ur luften. Dock finns det tillfällen man leds till mat efter att man öppnat munnen och sagt en mening.

Dagen idag

Idag får barnen vaccinering på skolan. Båda barnen får spruta idag. Hoppas det ska gå bra och att bieffekterna inte blir stora. Man har påtalat att det finns risk för lite feber och så. Men hellre det än att de dör pga att de inte är vaccinerade. Ska försöka ta mig iväg för vaccination snart med. Önskar det redan var gjort när min kompis gjorde det v 43 och nej hon tillhöär ingen riskgrupp minsann. Men sprutan ska in i kroppen. Oavsett vad som tycks.
Ja just det radiocertet gick ju inte så bra igår. Men jäklar vad jag är nöjd ändå med tanke på att jag bara pluggat i 2 dgr. För det första på elläran fick 11.5 rätt godkänd var 13 och på trafik och reglemente var det 14.5 rätt godkänd var 15 rätt. Så nästa gång sätter jag den utan problem =) Sen var jag ju inte den som var sämst av 4 som tenta var det endast 1 som klara sig tjohoo. De andra PLUGGAR ändå det här hela tiden. DET GÖR INTE JAG!!!!!!
Men ja jag är tönt.
Virkningen då hur går det med den. Jo satt i godanro igår och virka. Pang sa det och nu så hade jag inte en hel virknål längre. Så nu så får man shoppa virknål 5 igen. Hmmm jaja det är inte så mycket att göra åt det. Men det blir fint troir jag minsann. Virkar en växelkontrollsignal till en kopis. Ja och vad är det nu. Jo det ska jag berätta.
En växelkontrollsignal är en signal som man använder i spårvagnsnätet. När man valt väg ( ja för det gör vi själva i vagnen) så visar kontrollen vilket håll och reglerar växeln. Alltså jag trycker på en knapp växeltungorna lägger sig åt det hållet. Sen tänds signalen när växeln är reglerad. Ungefär så.
Min kompis ska få den och det skall virkas in en slinga dioder så den kommer lysa fint =)
Har ritat upp en del mönster med. Fått möjlighet att se Crochetras fina mönster på en förklädesklänning. Jag har även lyckats göra ett mönster själv på en liknande klänning.
Men livet går vidare. Så skall väl se vad som händer idag om 2 veckor skall man ju börja jobba igen. Tjohoo. Sitter även och väntar svar på en sökt tjänst på jobbet. Nu har det gått ett tag får väl se vad som händer. Annars får det väl bli plugga av.

Radioamatör

Svaret är ja. Det är nog bland det nördigaste man kan göra och jag vet inte varför jag gör det helt. Men jag tyckte det verkade lite coolt. Fast jag klankat ner på alla i min omgivning som sysslat med det. För jag är ju så HÄFTIG. Någonstans dog detta och jag tycker detta verkar skitfräckt.
Så nu sitter man här och pluggar bokstaverings alfabet och landskoder utan logik. En hel del utan till kunskap som krävs inför provet i morgon. Vi är inte många som kommer göras det men sen kommer vi ha ett hett cert efter. Eller en amatörsändar liscens det du.
Hmm vet inte vad jag ska ha den till men jag skulle kunna klaga på radiodisciplinen på jobbet tex. Kanske snacka med min kompis som jag mer eller mindre kan titta in i fönstret hos. Ja och massa annat onödigt. Tjuvlyssna och annat man kan ägna sig åt.
Det är ju inte så att man inte kan göra bort sig på radio. det är klart man gör. Så varför inte det är säkert bra att ha nångång. Vem vet.

Radio, radio, radio och detta skall man kunna

Alfabetet =)

SV             ENG                                  Landskoder

A = Adam          Alfa                                   Ta = Turkiet                   A, K, N, W = USA
B = Bertil          Bravo                                S5 = Slovenien              ZL = Nya Zealand
C = Ceasar      Charlie                               LY = Litauen                  LU = Argentina
D = David         Delta                                 ES= Estland                  OHÖ = Åland
E = Erik            Echo                                  SP= Polen                     I = Italien
F = Filip            Foxtrot                              ON = Belgien                 LA = Norge 
G = Gustav      Golf                                    HS = Thailand               OZ = Danmark
H = Helge        Hotel                                  VK = Autralien
I = Ivar            India                                  OK = Tjeckien
J = Johan         Juliett                                ZS = Sydafrika
K = Kalle          Kilo                                    EA = Spanien
L = Ludvig        Lima                                  EA8 = Kanarieöarna
M = Martin       Mike                                   DL = Tyskland
N = Niklas        November                          OE = Österrike
O = Olof           Oscar                                 SV = Grekland
P = Petter        Papa                                  VE = Kanada
Q = Quintus     Quebec                              PY = Brasilien
R = Rudolf        Romeo                               UA, RA = Ryssland
S = Sigurd        Sierra                                SA, SK, SL, SM, SB, SC, SD, SE, SF, SG, SH, SI, SJ = Sverige
T = Tore           Tango                                OH = Finland
U = Urban        Uniform                              JA = Japan
V = Viktor         Victor                                 F = Frankrike
W = Wilhelm    Whiskey                             CT = Portugal
X = Xerxes       X- ray                                 G, M = England
Y = Yngve         Yankes                               YL = Lettland
Z = Zäta           Zulu                                   HB9 = Schweiz
Å = Åke            Alfa Alfa                              5B = Cypern
Ä = Ärlig           Alfa Echo                            PA = Holland
Ö = Östen        Oscar Echo                        EI = Irland


Väntar och väntar

Jag väntar spänt på mitt  bytespaket fortfarande. Det var inte det som kom sist utan en kofta jag beställt. En jättefin kofta på bilden = en jätteful kofta i verkligheten. Brun med lite korta ärmar trodde den sedan var lite rak A modell. No no det var den inte istället går den ut som en ballong i sidorna. Hur tänkte man där?
Jättefin upptill men när man kommer till under bysten då är det som en uppblåst ballong... Nej inte snyggt alls bara att packa ner och sända tillbaka. Jag som trodde dte var ett klipp eller det kannske just var det. Den var billig och jag fick vad jag betala för. Tur man stickar själv.
Har nu skaffat tant koftas kofta instruktionsblad. Detta får man vrkligen inte missa. En kofta som stickas uppifrån och ner i ett stycke. De är jättefina och med hjälp av mönstret kan det lika gärna bli tröjor och tunikor. Har inte fullt jittat det garn jag vill använda ännu. Sedan har jag 2 projekt igång jag måste bli klar med också. Inte fullt bra om det bara blir liggande. Dock har jag 1 kg fantastiskt turkosaktigt ESKIMO garn liggande. Sen runt 750 g lila ESKIMO. Det var ju rea i våras tror jag. Allt blev eskimo som inhandlades. Det är fantastiskt härligt ullgarn som jag verkligen älskar att jobba med.
Jag fick också tilgång igår till ett fantastiskt mönster av en virkad klänning. En liten jättesöt virkad förklädes klänning till små tjejer =) Tack Crochetra verkligen glad för detta. Ska nu se om jag kan få tytt det. Jag har även försökt knåpa ihop en egen. Med ett eget litet mönster. Känns som mönster skrivandet blir mer och mer vardag.
Men just nu gäller det att bita i det sura äpplet och se till att få radiocertet klarft tills i morgon massa som ska fixas. Massa som skall läras in. men det är både roligt och inte. Klart det finns ju alltid delar man är mindre intresserad av. men tittar man på övningsprov inte jättesvårt. man ska bara ha så jäkla massa i huvudet. Men vi kör på och ser vad som händer.
Ebba ska ju på sin dans idag med. Det är varje mån showdans. Det lilla gäng som åker är också jätteduktiga och tar sig till dansen och från med buss alldeles ensamma. De åkte dit för första gången själva föraa mån. Hem har de tagit sig själva ett tag. men jag är lite imponerad. Storstaden är inte så lätt ta sigf runt i. Särskilt inte kollektivt.
Jag ska försöka gräva ner lite begär idag med. Se till bli klar, få undan en hög. Innan det är dags att jobba.
Plinga mig genom staden hoppas på att man inte kör på någon eller något. Vänta på att man slänger ut barnvagnen framför 40 ton stål. Eller bara springa rakt ut framför och ja jag körde inte på någon idag heller Puh!
Sen undrar folk varför vi ser griniga ut. Jag lovar det är väldigt hög grad av koncentration som gör att vi kan sköta vårt jobb. På ena ändhållplats sitter man och stickar längtar till nästa så man kan fortsäötta sticka. Så ser ni någon som stickar på ändhållplats, have4ri ellre liknande = DET ÄR JAG! Jag är hon som stickar i vagnen som fördriver tiden istället för att sittaoch glo ut genom rutan som tar varje chans jag får att bli klar.

Gång på gång på gång

Jag är alltid ute i sista minuten. Förutom när det gäller jobb av någon anledning. Då minsann ser man till att vara på plaats i ösregnet en 15 min innan vagnen stannar. NU så iofs har jag ju varit sjukskriven sen juli för operation av min hand. Ingen vill ha en defekt spårvagnsförare bakom spakarna eller?? Jag vet inte... Det är väl inte så stora fordon.
Nu så ska det bli radiocertprov på tis iallafall. Jag har väl haft 10 veckor på mig men jag börjar plugga IDAG ca 2½ dag innan provet skall avläggas. PÅ minner starkt om allt annat pluggande jag gör.

Samhällskursen tex allt in samma vecka jobba som en dåre dygnet runt. Tenta fram till klockan 2 natten. Då var väl fortfarande inte riktigt alla uppgifter kompletta vid inskicket. Psykologin plugga som en dåre 3 dgr innan prövning på hela kursen. Ingen aning hur det gått ännu men det upptäcker väl vi.

Så nu är det radiokursens tur. Idag skrivs allt ut och på tis kl 18 skall provet avläggas haha. Alla säger det är så lätt men hallå de har läst till ingenjörer. De har halva grejen redan gratis. Sen fråga mig inte fullt vad jag ska ha kursen till det vet jag inte. Lite fräckt och kul. Eller kanske en aning nördigt men va fan. Jag e inge tuff inte.

Sen brakar ju en del annat runt med lite privatliv. kompisar osv. Känns emellanåt som myteriet på Bounty eller ja jag vet inte. man liksom förväntar sig vissa saker sen skiter det sig bara. Sen ligger man där i en hög med ångesten och smärtan. Ungefär som att noppa ögonbrynen. Du vill inte emn är tvungen om du inte vill se ut som trollmor i tomtar och troll. Ni vet hon läckerbiten med den korta klänningen, fet cigarren och härliga snarkningarna.

Jag känner mig ju lite eller kanske mycket skyldig till en del. Det handlar kanske om mitt psykiskt störda kontrollbehov. Gärna se till att folk i min omgivning inte ska bli sårade men hoppsan det sket sig minsann. För jag då? Vad händer nu om jag inte planerat lördagen enligt schema i minsta detalj med alla inblandade. sen ballar man lite lätt ur när det aviker. Gud om det skulle avvika vad gör man då. Om vi svänger höger och inte vänster eller om det inte ser ut som jag planerat. För det gjorde ju faktiskt det sist.

Hmmm ibland funderar man ju på hur man blir av med naziplanerande draget med den kotrollberoende delen. Hur fixar man det på en handvändning. Visst har man försökt go with the flow. Men det slutar ändå med att jag planerat upp halva livet. Jag har tom tidsplaner om jag träffar killar. Så här lång tid till det här händer osv. Så finns det nästan spikade datum med klockslag.

Ni kan tänka vilken stress det var att mina barn fötts 10 dgr efter bf. Alltså jag var övertygad om att graviditeten skulle gå tillbaka. Jaha här kommer det ingen bebis och så här kommer jag få se ut resten av livet.

Men nu får jag väl ta tag i den här grejen alltså plugga. Barnen ska komma hem och har en kompis som jag behöver manipulera så han fattar vad han har missat. Sen hur korjad jag är och hur taskig jag känner mig. Undra om man kan klubba ner honom och dra honom i höret som på stenåldern. Hur fixar man allt så det bara blir rätt igen när det blev så fel. Utan någon som helst jävla anledning egentligen. Sorry omgivningen jag vet att jag är knäpp men det är nog därför mina vänner kanske tycker om mig.

Disktrasor =)

Jag har börjat virka disktrasor och se så fina de är. 100 % lin Marks & Kattens. Fick idéen från Drutten pysslar om är en riktigt mysig blogg. Där tittar jag in allt som oftast. Mönstret i sig med vågformen kommer från stickig. Det är också en blogg jag följer flitigt =)

Ju mrer man använder dem desto bättre blir de. Innan man börjar använda dem skall man koka dem i 10 min eller tvätta i 60 grader. Helst då utan sköljmedel. Klart de inte är som en wettextrasa men de är ju betydligt mycket miljövänligare och snyggare.
JAAAAA

Jag har ett stort brev som väntar på mig på posten hoppas det är mitt lilla bytespaket =)

Monsters banankaka

Jag har gjort banankaka idag här är receptet som jag fått av min moster =) Monster Pia

1 1/2 dl socker,3 mogna bananer mosa dette.
1 egg, 1 dl smelt smør, 3 msk mjølk røres samman me grøten,

hell sen i 3 dl vetemjøl, 1 tsk bakpulver,1 tsk bikarbonat,1 tsk vaniljsocker.

verm ugn til 100 grader ,sett in kakan ,skruva upp til 200 grader, 30 min mitt i ugnen

Ja det är på norska men alla borde förstå tycker jag =)


Byte

Jag sände ju iväg mitt garn och te bytespaket till Therese nu har jag varit inne på+ hennes blogg och sett att hn fått det med =) Det är verkligen jätteroligt. Själv väntar jag fortfarande spänt på att mitt skall dimpa ner i brevlådan. Det har inte dykt upp men jag hoppas det gör det snart. Det är ju så spännande.
Nu väntar man på vem ens hemlis kompis ska bli med. Så man kan skicka småtrevliga presenter varje månad till. Jag har massa klurigheter som jag ska lägga med. Lite ledtrådar och annat för att se om hon /han kan liste ut vem jag är som sänder lite saker till personen då och då.
Det  var verkligen toppen att anmäla sig till bytet är riktgt glad jag gjorde det.

Tävla hos Medea

Tack alla och dags för tävling!

Fick just se att det gått ett halvår sedan jag satte in en räknare på min sida och besökarantalet närmar sig helt otroliga 30 000 besökare sen i början av maj. Undrar just hur många det hade varit om jag satt in räknaren för två år sedan när jag startade bloggen?
Det måste såklart firas! Jag tycker själv att det är så kul med tävlingar lite här och var och nu är det dags att vinna något hos Medea.
Vinsten blir... någonting sytt & någonting salt. Jag har ingen bild på det sydda än men vinsten blir en ekomatkasse sydd av mig (jag håller just på att tillverka en hög) och en liten burk med Camarguesalt från mitt område i Provence.För att vinna skriver du en kommentar här i inlägget och vill du ha två lotter skriver du om det i din blogg och länkar hit. Om du inte har någon blogg så kan du skriva det i kommentaren och självklart kan du ändå va med i utlottningen. Låna gärna en av bilderna!

Tävlingen håller på till och med den 18 november för då ska jag dessutom ha skrivit 30000 ord i min NaNoWriMo-bok. (Jag skriver en bok i november tillsammans med tusentals andra i hela världen. Vi skriver varsin såklart... )Gårdagen

Ja jag vet inte vad man ska säga om den. Gjortde psykologi provet kunde svara på 13 av 15 frågor. Sen får vi väl se om jag utvecklat mig tillräckligt Det är ju svårt och veta hur man ska göra. Man håller på och pluggar sen när man väl kommer dit så vet man ändå inte. Man har A4 sidor framför sig som skall fyllas i men man fixar kanske inte allt. Svårt med förnyande argument emellanåt. Man ser bara en liten fråga överst på bladet. Sen vet man jag ska fylla hela detta pappret med mitt svar. HJÄRNSLÄPP!
Sen mindre roligt var att jag gjode min bästa vän lite ledsen. Vi har lite olika synpunkter om saker just nu. Men man kan ju inte gå och bara inte säga vad man tycker heller. Vi kommer säkert fixa till det han är en fantastisk människa och man får bearbeta det ihop. Så får vi se vad som händer =)
Men jag har belönat mig med VIRKNING nu äntligen. Börjast virka disktrasor. Tror dock den blev lite bred. Men det är ju första man får ju testa sig fram. Ska försöka få iop bilder nu snart med. Hittat kameran iallfall. men det ska ju fixas med allt också. Hmmmm lite lat. Virkat både vantar och annat på sistone. Håller även på att fixa flera mönster som snart ska läggas ut med hoppas jag.

Tävla hos Carolina

ag har nu nöjet att presentera en tävling i samarbete med Karin Herzog, med en utmärkt vinst till oss småbarnsmammor som vill lyxa till det lite, eller varför inte som julklapp till mamma/svärmor eller någon annan just du tycker ska skämmas bort?!

Vinsten är nämligen den underbara näringscremen ”Chocolate”! (värd hela 399 kr)

”Chocolate är en underbar näringscreme med äkta Schweizisk kakao som återfuktar, vårdar, skyddar och ger huden det lilla extra.
Den innehåller mängder av vitaminer, lipider, apelsin-och avokadoolja för att mjukgöra och öka elasticiteten i huden.
Kakao bönan innehåller kraftiga antioxidanter och många vetenskapliga studier visar att just antioxidanter ska vara mycket bra för hjärtat, i förebyggandet av cancer samt i att motverka ålderstecken.
Chocolate! är en sammetslen creme med en härlig humörhöjande kakao doft.
Passar alla hudtyper.” (texten är tagen från hemsidan)

chocolate-tavling

”Jag är med och tävlar hos Carolina om ”Chocolate” från Karin Herzog! Var med och tävla du också!”


Prov

Nu är det 1 och ½ timme kvar till provet känner mig väl kanske förberedd jag vet inte. Men det går nog inte göra så mycket mer än vad som är gjort om man säger så. Nu ska jag göra mig i ordning packa ner lite att ha med mig. Sudd, pennor, bok osv. Kanske ska lite vatten med. Sett till fått i mig lite mat vilket också är viktigt. Så då ska man kanske kolla upp vart man ska ta vägen på jätteskolan med.

Julklappslista kanske =)Hmmm man måste ju ändå försöka önska sig något av tomten =)
Efva attlings Mother Earth är väl det jag absolut helst vill ha. Suktat efter den mycket länge...
Sen har vi kauni ullgarn färgen EQ ett stort knit pro set och lite stickböcker. Listan är ju oftast inte lång när man bli äldre men det finns ju alltid något att önska sig.

Yes

4 ½ kapitel kvar av psykologi boken sen lite anteckningar bara =) tjohoo. Detta innebär att jag faktiskt kommer bli klar innan provet. Lite paus nu. Det är ju inte fullt bra att bara plugga. Man måste ta paus ibland. Annars vet man ju inte vad man gjort.
Fradag blir det nog bio med bästa kompisen hoppas jag. Vi får väl se hur det utvecklas. Men tanken är att se flickan som lekte med elden. Jag har sett den första Män som hatar kvinnor nyligen. Har dock inte läst böckerna då det egentligen varken är min typ av film eller bok. men väldigt bra gjord film samt många bra skådespelare. det uppskattas ju alltd =)


Idag så

Jag ska ha prövning i psykologi idag. har fortfarande inte läst genom boken har en plan men frågan är om jag hinner det. Man kan ju säga att tiden tickar lite ifrån en. Särskilt när man hittar massa annat att göra istället.
Hmmmm......
Men det får la gå som det går. Ska ha infunnit mig kl 17 i em på plats en skola här istaden. Innan dess ska jag hunnit läsa allt och även skrivit små ja vad det nu heter om alla kapitel. Så jag har något att hålla i huvudet. det blir ju liksom oftare lättare då. Annars får jag väl ordbajsa mig genom provet och hoppas på det bästa.

Ytterligare en Trollflöjt


Trollflöjten a la Bergman


Opera och annat

Just nu känns det som det inte händer någonting alls. Iofs pluggar jag för fullt på Psykologi provet jag ska ha ikväll kl 17. Det är en prövning där jag måste höja mig. Det är bara det att jag läste psykologi för 2 år sedan och har det inte färskt i minnet. Började väl ta atg i det i söndags ungefär. Så lite ororlig att det kommer gå så där.

För ett tag sedan var jag ju på Goya på Operan. Mycket trevlig svensk opera som verkligen är värd att se tycjḱer jag. Första gången jag såg opera på svenska. Den handlar ju då självklart om konstnären Goyas liv under bla spanska inkvisationen. Händelserik med fantastiska kostymer. Mycket bra uppsättning och fantastisk musik. Har man aldrig gått på oprera borde man prova.
Det ger en helt annan upplevelse. Dräkterna, musiken och kroppsspråket. Jag är inte det största opera fanet man kan hitta men jag gillar det. Man måste ju ge nya upplevelser en chans. Om man går på vardagar och tar 2:a eller 3:e balkong fond plats kan man få det för en ca 250 kr är man under 20 ligger det på 155. Det är faktiskt nästan som att ha råd med bio. Det kostar ju iallfall 100-135 kr/biljett och sen tillkommer kanske chips mm. Du kommer lätt upp i 250. Så här får du verkligen en levande upplevelse för samma peng.
Utanför operahuset i GBG finns en lampa som lyser väldigt klart. När den lyser grönt finns det gott om platser när den är röd fullt eller nästan fullt. Det finns ju ändå billigare platser men de har ofta skymdsikt. Det funkar ju om man mest bara vill lyssna som tex vid konserter. Men under föreställningar så satsa med det näst billigaste och det är balkongen. Prata med de i kassan på operan så får man hjälp hitta bästa, billigaste plats för en fantastisk upplevelse.


I februari sedan sista föreställningen som går på operan av trollflöjten skall jag också se. Jag har inte sett den live om man säger så förr. Nu skall det ske och jag känner mig mycket glad och lite upprymd över att fått tag i biljetter. Även denna spelas med den svensla översättningen. På operan har man även textmaskin så man kan följa med i sången men även om den spelas på annat språk kan få översättning. Man behöver aldrig oroa sig för att inte kunna följa handlingen.
Ett annat tips är ju att köpa program så man kan se hur operan är uppbygd och kan följa den. men det bästa är bara att luta sig tillbaka och njuta av föreställningen.
Trollflöjten är det ganska hårt bokningstryck på och svårt att få biljetter till upptäckte jag igår. Senare under våren sen kommer man även kunna se La Bohéme.

Men det är ju inte bara opera som sätts upp på operan. Just nu så spelas ju Guys and Dolls förfullt som är en musikal. Operan isig är ju en fantastisk lokal att besöka oavsett vad man tittar på.

Byte

Idag skickade jag iväg min bytespaket i te och garn. Hoppas hon som får det blir glad. Man vet ju aldrig sista sändningsdag är den 23 nov. Så jag har varit ute i god tid. Dock är det ju inte framme förrän på måndag tidigast.

Fler spännande byte och annat hittar man hos www.stickamera.se =)

Vantar

Jag virkar tumvantar i massor =) först försökte jag kolla på mönster det funka inte så jag gjorde ett eget tumvante mönster.

Tumme:
4 lm slutna med 1 sm i ring
virka 14 st i ringen
forsätt med 1 st i varje tills tummen mäter ca 7 cm


v1 Gör 4 lm och slut en ring med 1 sm
v2 2 st i varje st = 8
v3 2 st i varje st = 16
v4 1 st i följande 2 st upprepa varvet runt = 24
v5 1 st , 1st sen 2 st i samma st upprepa varvet ut= 32
v6 1 st , 1 st, 1 st sen 2 st i samma st upprepa varvet ut = 40
Virka sedan 1 stolpe i varje tills det mäter 12 cm från början

Nu skall tummen och vanten virkas i hop

Virka samman tumme och vante med st
Virka 20 st (1 st i varje st)
Virka fast tummen med 4 st fortsätt sedan varvet ut
Nästa varv virkar du st fram till tummen 1 st i varje st
Nu ska man virka runt hela tummen så man virkar runt hela som man gjorde på bara vantdelen
samtidigt minska för kil mot handleden
så man gör ungefär så här:
virka 20 st 1 i varje st sen ca 3 st ut i tummen 1 st i varje
minskning mitt på tummen 2st ihop sen 2 st ihop sen ca 3 st 1 ivarje stolpe sen fortsätter man med det varvet ut
sen fortsätter minskningen på tummen tills man har 38 masker kvar.
Då bara fortsätter man virka runt runt med en st i varje st tills man har önskad längd på mudden.Jag känner...

Att just nu blir det dåliga uppdateringar på bloggen. mest för att jag virkar, gör mönster, pluggar och studerar massa olika bloggar hela dagarna. Men det handlar mest om att försöka hitta lite tips och idéer till inspiration.
Det har blivit en hel del projekt får nog nästan skaffa en loggbok och skissblock så jag kan få ner allt på pränt. Sen får man ju inte glömma skriva hur man tänkt och tänker med. Tror det kommer bli toppen och jag ser fram emot att kunna lägga ut lite mönster snart.

Näsa

Ont i näsan svårt att sova och torr i munnen. Eftersom jag inte kan andas genom näsan så ligger man som en dreglande hund med öppen mun i sängen. Snarkar antagligen med och beter mig som en gris. Kanske är grisinfluensa man har eller? Förhoppningsvis bara en sådandär väldigt manlig förkylning. Ni vet vi kvinnor snackar om att föda barn. JA det är skitdålihgt skämt jag vet.....
Det har blivit lite dåligt med bilder just nu. Hittar inte kamera sladden. Vilket är lite tråkigt då jag gjort massa vanatar och håller på med sockar. Lite prsenter och julklappar. Tycker faktiskt det är riktigt kul. Väntar på ett jättefint broderi med. Som jag hoppas kommer innan jul då min kompis ska få det färdig broderat i jul och födelsedagspresent.
Men lite orolig för att jag inte skall hinna då det liksom inte är beställt från USA ännu. Ooooops!
Mren de har lovat ta hem det så man väntar och väntar...

Jag e sjuuuuk...

Men det innebär att man kan virka i massor. Fick en bunt från tradera idag med. Garn =)) och massa mönster. Så fort jag hittat sladden till kameran så kommer du nog upp luite bilder.
Jobbar på massa vantar just nu tum vanatar. Eget mönster lite krångel iblan dnär man ska göra mönster själv. Man får ju repa och göra om lite då och då så det blir rätt i slutet.

Vaccinering eller inte vaccenering

Ja då har vi frågan här skall man vacccineras eller inte. Känns mest troligt att jag kommer göra det barnen får det ju i skolan. Sen är det ju faktiskt inte fel. För att vi injte ska få en pandemi måste ju ca 80% av befolkningen faktiskt knalla iväg.
Så jag tittar och letar vad finner jag jo endast högriskgrupper men sen har de så ont om folk som fkatiskt går och vaccineras śå de slänger vaccin. Hur skall vi nu ha det. Skall man vaccinera sige eller inte?

Vad tycker du?

Har du sakliga skäl så godtas dem med. Det har ju spridits en hel del kneopiga påstående med. Så vad är sant och inte. Jag har ju svårt att faktiskt tro att man låter folk ta vaccin som är direkt farligt och biverkningarna verkar ju inte vara särskilt stora inte om man jämför med andra vaccin Som man redan ger till barn och vuxna.

Hemlis frågornas svar
1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?

Ull är nog det jag finner roligast det är oftast det jag köper och använder känns det som 100 % gärna Eskimo från Drops.


2. Vilka är dina favoritfärger?

Jag älskar färger av alla slag men skall jag säga 1 så blir det grönt i olika nyanser. Det är grönt som oftast köps in och ibland får jag nypa mig så jag inte bara köper grönt garn.

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?

Nej det finns det faktiskt inte.

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)

Skall jag ha strumpstickor föredrar jag trä faktiskt sen används rundstickor mest då har jag metall och även där drops mer raka rundstickor. De är bekväma och gillas mycket.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?

Jag har inte stickat så mycket men ligger nog lite mittemellan. Jag ser dock inga hinder för att ge mig på svåra mönster och jag repar och repar om det blir fel så gör jag om och gör rätt. Sen tar det ju lite tid att förstå mönster ibland det är nog svårast. Men rädd är jag inte så allt provas.

6. Dricker du kaffe? Te?

Gillar båda mycket

7. Är du allergisk mot något?

Nej lite nickellergi men det är inte så farligt.

8. Vilken slags musik tycker du om?

Jag lyssnar på metal och en del Pop samt synth tex: Cardigans, Depeche Mode, Iron Maiden, The Muse sådet är lite blandat visor går ner det med som Sofia Karlsson, Melissa Horn och Winnerbäck.

9. Favoritgodis?

Nappar och chocklad

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)

Jag virkar, broderar och fotar en del. Det tycker jag är kul. Emellanåt tar virkningen över en del.

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...

Jag har ingen favorit precis men sjalar är väldigt roligt med fina mönster så spännande att se när det växer fram.

12. Prenumererar du på någon sticktidning?

Nej det gör jag inte.

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?

En lång virkad kofta är jag sugen på i Kaunigarn ev. Dock är garnet så dyrt.

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?

Jag använder inga pulsvärmare kan ju vara för att jag inte har några eller provat på att göra några. Funderar på att fixa till min dotter.

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?

Har inte provat

16. Stickar du sockor?

Ja och det är roligt

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)

stl 38/39

18. När fyller du år?

5 mars

19. Stickar du med pärlor?

Nej men virkar lite med pärlor. Kankse skulle prova att sticka med pärlor med.

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)

Det blir mest fantasy, lite kåseri samtroliga böcker som jag inte kan lägga från mig.

Hemma

Det blev inte så många inlägg i helgen eller bilder. Men nu skall barnendras upp ur sina sängar. Det är skola efter 1 veckas ledighet så är det dags nu att knata iväg och sonen skall till tandläkaren.

Men jag hade en trevlig helg med en hel del foto och virkning 1 par arnvantar och 1 halvt par vuxen vanatar. När jag kom hem sen vämtade koftans kofta mönster på mig innanför dörren tjoohoo. Dock undrar jag var allt jag ropat in från tradera tagit vägen hoppas det dyker upp snart.

Jag har gjort mitt te och garn paket nu. Ska bara köpa en påse eller liknande till det ja det heter ju vadderat kuvert. Det skall plockas upp och sändas så den lyckliga mottagaren får det. Eller jag hoppas hon blir lycklig iallfall.

Dags att skriva hemlisfrågorna med och ge svar tilld dem kanske något att göra i EM.

Tävling hos Dahlarna vem vill inte ha en kul kakform

Så här enkelt är det att tävla:
Svara på frågan Vem har designat tyget "Sir Harald"?. Svaret hittar du hos formodesign.com. Skriv sedan ditt svar i en kommentar till detta inlägg.

Om du vill ha en extra chans att vinna, gör du ett inlägg om tävlingen på din blogg. Låna då med dig tävlingsbilden ovan samt länka till detta tävlingsinlägg och till formodesign.com. Glöm inte att skriva i tävlingskommentaren om du har länkat.

Jag vann en tävling =)

boobtavling

Ja jag vann vad glad jag blir =)


RSS 2.0