Nästa projekt på stickorna

 

 

Mönster från drops på en liten klänning. Stickas i stl 62

har knitpro stickor 3

garn: alpacka röd 3620

Drops Delight röd/orange/ grå melerad 13

Fabel natur 100


Flutter-by socks klaraNu är de klara =)
Sockar i flutter-by mönster som man finner på ravelry.
Sen har jag stickat dem i 2,5 strumpstickor med fabel garn i grönt med lite olika nyanser i.

SSS

Jag har drabbats av second sock syndrome... På mina flutter-by socks.
Den första är klar, färdig, done men den andra är seg att bli klar med. Så seg. Snart är iofs skaftet klart men att det bara tog några timmar att göra första har nu övergått till dagar.

det händer saker =)


gilmore girls

jag har nu sett 7 säsonger av gilmore girls på under en vecka det är alltså ca 20-22 avsnitt i varje. Gud vad spännande mitt liv är höggravid, foglossning och kan inte röra mig. Men ja säsong 6 och 7 är nog de favvo säsonger jag har. Funderar på vad som skall ses nu de sista 5 veckorna.
Kanske Grey's Anatomy vet inte. Men det är ju klart så att Gilmore Girls är en feelgood serie. Man skratar och har ganska roligt under tiden man tittar.

Snart

Snart kommer det bli klart tror jag....
Vi har bott i vår lägenhet sedan oktober och nu börjar det tror jag formas som det skall.
Hyllor åker upp och de sista lådorna förflyttas hoppas jag iallafall. Det är ju inte så lätt alltid att bli klar.
I v 35 av min graviditet med foglossning och en del andra besvär är jag inte till mycket hjälp heller mer än att sticka.
Men jag är glad. Paniken kryper inpå en men men vad kan man göra. Graviditets hormonen kryper upp till ytan och man känner den otroligt panikslagna känslan av att allt måste bli klart.

Ja allt måste bli klart bebis ska komma om sådär 5 veckor och det msåte bli klart. Tänk om det inte blir det?
Sen får hon inte komma för tidigt heller. För vi ska ju gifta oss innan. Så stanna där inne men helst inte för länge. Tur man inte känner krav. Eller har önskemål man vet inte kan under några förutsättningar hållas. Inte ens om man vinner en miljon.

Men man kan ju inte få allt... Eller?


Flutter-by socks
Fina sockar på G i flutter-by socks pattern från ravelry. För att få fram mönstret behöver man ett ravelry konto så skaffa ett om du inte har. Tillgång till en mängd fantastiska mönster =)
Jag kör med 2,5 mm strumpstickor och Fabel garn från drops i färg ja just det. Skall leta upp vad det kan vara för färg. Mern den är grön med rosa, vitt, blått och lite andra fina färginlägg i.

Candle Flame Shawl

Jag vill jag vill jag vill verkligen göra en jag har garnet jag försöker det ser för jävligt ut. Om någon anledning får jag den inte att bli bra eller mönstret att funger. Varför vill inte detta fungera för mig. Det är helt obegripligt. Jag har gjort så många svårare mönster men denna fungerar inte i min gärna....

ARGHHHHHHHH....

Fortfarande sjuka

Två sjuka barn fortfarande. Den som blev sjuk först är på bättringsväg iallafall vilket känns skönt.
Så jag köpte lite gott bröd i dag i ett bageris som ligger nära tillhands. Men det blir nog en sväng till apoteket med för lite hostmedicin till barnen.

Att vara hemma på havandeskapspeng passar ju sig ganska bra nu när man måste ta hand om sjuklingar.

Det står helt still i stickningen justnu. Vilket känns tyråkgit. Jag vet vad jag vill göra men inte fullt någon ork att göra det. Dock är det ju bara feb och jag har redan hunnit avverka en hel del alster.

Min sambo och jag planerar ett litet giftermål. Själv vill jag inte ha guldring utan silber. Gillar det bättre och hittat några alternativ till vad jag verkligen vill ha. Känns lite dumt bara köpa nu när jag antagligen är alldeles svullen och skulle sedan ha en förstor ring om några månader eller så. Dock är det planerat att åka gammelspårvagn självklart. Det är familjen som är bjuden för att hålla det så litet som möjligt och vigsel i rådhuset. Jag kommer i min Odd Molly klänning så den får nog tjäna som brudutstyrsel. Ev ett besök hos frisören också. Det blir mat hemma i lgh lugnt och skönt. Så inget vidrae utsvirat utan lätt och ledigt och litet.

Jag har en finlåda

 

Min finlåda garn med mina speciella garner ska jag väl säga.

Den består av Rowan 4 ply, Colinette Jitterbug, Kauni, Lite från tantkofta osv.

Dock är det en ganska liten del av mitt förråd. Jag har ca 15 backar från IKEA fulla med garn. Så som tur e finns  det ju alltid något välja på. Särskilt iår när tanken är inte köpa nytt garn utan ett färdigt projekt. Mer se till och använda det jag har och skapa fantastiska saker =)


Retrocam app till HTC =)

Nu har jag testat den nya appen =) lite bilder på min spinnrock, en av katterna och en hög blockade stickade grejer =)

Mina senaste alster

Sen har jag installerat en retrocam på min HTC också så det blir lite tuffare bilder att lägga upp.

Här har vi en swirl babyhat och ett par babybooties gjorda i Colinette Jitterbugg
Färgen är Ginger Cinnebar Så egentligen är den mycket mer orange
Stickor 3.00 rund och strumpstickor
Man hittar mönstret på Ravelry

Nästa projekt kanske =)

 

Jag bara älskar tröjan om jag inte älskar bilden ännu mer =)

Mönstret är gratis från Knitty klicka på"bilden kommer man till det


12 in 2011Denna fantastiska ravelrygrupp som verkligen f mig att dyka ner i mina garngömmor ( som inte är så små) men det känns så bra redan gjort massor av e garn  som bara legat.
Självklart hade allt ett projekt när det blev köpt så är det ju alltid... Sen var de där projekten tar vägen vet man ju kanske inte då.

Men jag har redan gjort en hel del av mina 12 projekt =)

Sjuka barn

Då sitter man här en fredag morgon inte med 1 utan 2 sjuka barn...
En med högfeber och en med ont i huvudet och magont. Det livar ju alltid upp.
Så skall de levereras till sin pappa idag. Vi får väl se hur det löser sig eller om de stannar hemma hos mig och är sjuka.

Gud vad jag villåka på detta

Men det kan jag inte... Bebisen har väl antagligen anlänt då så det blir inget med detta eller SIV =(

Ny bok

Kom med posten igår =)

Älskar nya stickböcker så det skall bli spännande se vad denna har att erbjuda.

Dag 3

Ja det är verkligen dag 3 på att vara hemma helt nu. Dock måste en avstickare till jobbet göras den 7:e men annars är det rät lugnt. Vilket är skönt.

Nu är det v 33 på graviditeten det närmar sig mindre än 7 veckor kvar om jag har tur. När det är 3:e barnet är man inte lika nyfiken eller uppe i luften som de 2 första. Man tar saker mer som det kommer. Ny barnvagn känns inte viktigt trots att vi skaffat än men det är mer för den var på rea.

Det är mer smärtor och jag oroar mig mer för förlossningen. Jag vet ju hur det känns och det gör jävligt ont faktiskt. Trots att folk sitter och säger att tänk påde som har cancer tex som har ont hela tiden. Men hallå jag är ju kvinna och människa jag utgår subjektivt på allt och jag kommer ha förbannat ont under en del timmar.

Om man är lite orolig för bristningar har jag ett hett tips dock :

Den är underbar men inte bara till magar som växer utan till massa annat med. Min dotter hade fått ett ömmande skav på handen vi smörjde med denna och det blev bättre med engång. Aloe Veras fantastika  effekt.
Den är svindyr kan jag verkligen säga och man måste hitta en återförsäljare eftersom det är en hom party produkt. Men väl värt det =)

 


 


Mer bilder =)


Monkey socks
Mina monkey socks i zauberball stärke stickade i 3,5 stickor
Helt klart det nya favvo mönstret som hittas på Knitty

Gravidtröja

Den är enorm men sitter bra och magen kan växa mycket mer =)
Gjord i Eskimo 1000g stickor 7 och 8 både rund och strump stickor

Blocka sjal

Detta är en cascading leaves sjal fick mönstret av en hemlis för länge sedan den har legat klar länge med. Men min söta sambo var och inhandlade mjuklekmatta till mig igår så jag kan blocka =)
Har gjort det med mindre framgång innan på kuddar. Men är kuddarna för små är det inte så bra. Dock upptäckte jag en mattsats är för lite så det får bli att köpa en till. Man hittar dem här.

Nu är den klar

Min latvian är färdig och momentet sy och klippa upp var inte så skrämmande som jag trodde.
Skall sy på ett bakstycke bara så blir den lite finare =)
Dem skall blockas med

Kan väl bara säga jag är mycket nöjd med resultatet.

Har använt Lucca Fino endast ca 50 g rosa och 50 g Lila sedan 100 g turkos på rundstickor 3

 

 


RSS 2.0