Startat en ny tvåändstickning

Jobbar med en ny tvåändsstickning det var så himla längesedan sist =)

Det kommer bli en bolero och jag tänkte använda Tant Koftas uppifrån och ner metod. Ingen aning om det funkar men jag tänker försöka iallafall.

Har använt mig av naturfärgade nystan och slängt upp 220 maskor för själva halsen. Det kommer nog bli en del maskor att arbeta med när jag ökar. Det kommer bli fina mönster i stickningen sedan kommer jag att dekoreera den med mönster som jag broderar på.

 


Gästbloggare

Denna vecka gästbloggar jag på kravallslöjd gå gärna in och kolla. Det är en del om inköp och tvåändstickat mm. Det händer en del =)

Myshelg =)

De stora var hos sin pappa i helgen. Så vi hade en lugn helg med den lilla.
Vår bil är paj och inte lagad vi inväntar hjälp från morbror. Men eftersom han jobbar heltid och även lagar bilarr är det lite tidsbrist för honom. Detta innebär billöst för oss. Men man får lösa det så gott man kan. Min söta lillebror har lovat att vi kan låna hans bil efter den besiktigats. så kan vi ställa ner vår och hoppas den blir klar snart. Det går köra korta snuttar med den. Men man vill ju inte äventyra så den går sönder mer.

Vi hade härlig frukost på lördagen =)Massor gottigt som man inte har annars =) Nescafe har kommit med esprosso snabbpulver. Supert att använda till snabblatte hemma. Kör lite mjölk i micron sen skumma med en mjölkskummare. Blir toppen.

Sen blev det lite shopping till lillgrisen på Lindex igen.Strumpebyxor med ballerina skor, muminsockar, en body med kamera på till pappas stora glädje och tag 3 betala för 2 byxor i rött, blått och grönt. Bra basplagg. Deras ta 3 betala för 2 sortiment är toppen särskilt när man har 3 barn. Kan d få något var med.

Sen blev det söndag då avnjöts super härliga wienerbröd kolla =)Superfina från vårt bageri Brogyllen ligger 3 min gångväg härifrån och jag funderar starkt på att köpa hem dem till mamma kommer på besök ev onsdag och hennes kompis.

Så har jag äntligen startat med virkningen det blir en söt solhatt till lillan =) eget mönster i bomullsgarn


På G

För att hitta kläder som sitter snyggt är det värt att kunna sy =)
Jag vill ha en schysst maxi klänning hittar ingen som duger eller passar i butiken. Problemet är mest tuttarna. Att det inte är tillräckligt löst där över. Att det mest sitter för tight och fan inte är bra. Nu skall det sys. Köpt fräckt tyg på IKEA för billig peng =)
så skall jag göra överdelen efter eget huvud så det passar. När man ammar vill man ha det praktiskt med knappar tex. Som gör att man lätt kan öppna få ut tutten och amma. Sen behöver jag absolut ha Bh under det blir inte snyggt annars.


Hoppas detta kommer bli en schysst kombination. Härlig sommarlätt klänning i tunt härligt bomullstyg. Sen ska det bli lite volym i den genom att jag har ett dubbelt lager i toppen och första delen av kjolen. Då blir den heller inte genomskinlig.

Kolla in


Tycker det kan va värt kolla in bortbytingens blogg här hittas det lite allt möjligt. Knappar, tyger, kläder osv. Litet paradise om man är ute efter vintagedetaljer. Schyssta spetsar och tom tapeter från förr.

Så vad händer idag inte ett dugg tvättat järnet för det behövdes så nu hänger det i hela lgh. Men skönt att fått det gjort.

Beo butterfly II har anlänt från eBay =) vi har provat den med. Funkar toppen Ella sitter upernbra i den och jag är väldigt nöjd med passformen. Tycker verkligen den var värd pengarna och nu fick vi den ju betydligt billigare än den kosta i Sverige.

Sovande i sin onepiece =) haha eller en schysst overall från KappAhl väldigt nöjd. Köptes på rea för halva reapriset.


Då var det Lindex igen

lite mer sockersött till liten


Att vara mamma

Är inte alltid det lättaste man svävar inte fullt på rosa moln. Mer att man svävar i hemmet med droppande pattar och mjölksura inlägg som man får doft pustar av emellanåt. När man sedan tittar in på andras mammabloggar hittar man lattedrickande morsor i vita väggar, dyr shopping och totalt bekymmersfria. Man hittar barn i dyra märkeskläder och mammor med superkroppar putande munnar och fantastika kläder. Men sen flashas man tillbaka till jorden. de har de inte så fantastiskt som det ser ut =)
När man skaffar första ungen är allt så FANTASTISKT man vet allt innan det kommer. Hur det ska vara se ut och uppfostras. När man totalt misslyckats med sin plan och får andra ungen så tänker man okej får ju försöka denna gången då. Hmm gick inte då heller... För nej verkligheten är inte riktigt vad man tänkt sig.
Så skrikande barn, droppande pattar och degig mage... Kläder som inte passar och en jäkla massa press. Så jag är lite avundsjuk på den där Mimmi som för 11 år sedan fisk sitt första barn. Som orkade flänga runt ta hand om allt och ändå vara så toppen fräsch. Som en jäkla bläckfisk. Nu 30 åriga Mimmi är mer medveten att det är skitsamma. Man behöver inte maniskt städa. Det är stökigt jepp det är inte skitigt men stökigt och det får det vara.
Tuttarna hänger i höjd med knäna. Min vanligtvis stl 80G tuttar har ammningsbh i stl 80G till I beroende på när på dygnet det är. detspränger av mjölk och dottern hänger konstant i patten. Som vanligt finns det inte en enda ordentligt bra ammningsbh för damer som inte har A;B eller C kupa. men det får man leva med. Man lägger en förmögenhet på halvbra så får det duga. Detta är den sockersöta sanningen att få barn.


Shopping =)

Varit inne i stora staden Göteborg idag. Träffade min vän och fikade lite samt shopping till bebisen.Två bodies fick följa med hem från Lindex.Smurf bebis skall smurf kläder ha från hm


Bebisshopping

Det har blivit lite inköp till bebisen såklart eller lilla Ella =)
Men jag är väl kanske inte en typiskt stereotyp mamma med klara könsroller så det jag gillar det köps.

Inhandlat på Åhlens.


Bloggar

Känns som det är dags att uppdater blogg listan jag har i hörnet :)
Inte så att jag följer alla de som är där och jag har ju några absoluta favoriter

Stickning:

Tant Kofta
Dödergök
Med pinner
Viffla
Ilsefin
Mamma P
nterwiev with a knitter


får se om det är några mer som kanske skulle lyftas fram men kolla in dessa =)
Sen iofs håller man på med stickning så är det ju några av dessa om återkommer på varenda stickblogg.


dags att sticka och virka

Nu har det varit lite tomt på den fronten så det känns som att detär dags få ihop något. Gå och rota i garnlagret och se vad som kan hittas i garnväg sedan dra ihop något.

Fläckar på kroppen

Idag var jag hos doktorn som skulle mina leverfläckar/födelsemärken som blivit förändrade. Från att ena stunden sitta i väntrum med bebis, bli intagen till att helt plötsligt ligga på en säng i deras oprationsrum.
2 fläckar avlägsnades och sändes för kontroll. 2 till skall snarast avlägsnas och sändas iväg. Känns lite olustigt för läkaren skulle ju bara undersöka dem. Jag skulle inte ta bort några denna gången.

Vad har man gett sig in på =)

När man skaffar 3:e barnet är det inte alls som det första. Jag minns hur jag ville ha en ny vagn med den stora killen och allt var nytt spännande och fantastiskt. Nu när lillan kommit så var det inte alls lika spännande eller att man tvunget ville ha vissa saker/märke. Det blir mer som det kommer.
Vi köpte ny vagn en emmaljunga rills royce men bara för att det var ett billigt vis ex. Fjolåretsmodell som stod på utförsäljning när vi skulle hämta broschyrer. Lånat en bärsjal vilket jag inte haft innan. men den är värd sin vikt i guld. Köpt bilbarnstol på loppis för en hundring mm. Inga nya dyra specialsaker.
Däremot nu har en bärsele inhandlats. Innan hade jag en baby björn som lånades ut någon gång och som aldrig återficks. Den finns någonstans så där får den väl fortsätta vara då.
Nu bestämde jag mig för en ordentlig ergonomisk sak man kan ha länge. Min kompis hade en Beco Butterfly så det var det somd et fick bli. Jag har nu inhandlat en sådan. På eBay för halva priset. Den kostar runt 1700 som billigast i Sverige man kan inte köpa den av utländska hemsidor hur som helst. Men eBay funkade finsk inte välja tyg fullt men skit idet. det är funktionen som är viktig sen blev det en 1000 lapp med frakt.
Hoppas den nu komemr snart och att säljaren i United Kingdom var en ärlig typ men jag har aldrig blivit besviken när jag handlat på eBay eller lurad. Även när det skickats från Kina har de kommit fram och varit bra grejer =)

RSS 2.0