Cable guy har jag döpt han till

Han får hitta Cable Guy min instickade kabel.

Jag började med att testa mig fram ville ha en rätt bra stickfastehet. Så jag kör stickor 2 strumpstickor och Catania gaarn från schachenmayer.

Först lade jag upp 7 maskor fördelat på 3 stickor. Stickade någon cm och trädde i plugg delen alltså delen som sedan sticker i telefonen. Här ville jag att den skulle vara tätt inpå så det inte glappar. När jag stickat förbi den tjockaste delen så minskade jag till 4 maskor.

Kollade även här så det var tätt inpå sladden. Så började sticka med sladden imitten och 2 maskor på varsida. Nu har jag 2 stickor med maskor och en som jag stickar över på.

Lite svårt att förklara men mannen vill jag skall sticka in hans med. Då kan jag få ihop en tut med bilder som jag sedan tänkte lägga ut gratis. Idéen till detta fick jag av Tehus som hade stickat in sin på något sätt. Hon hade sett det på Ravelry men jag hittade det inte där.


Sticka kabel

 

med lite Catania garn och stickor 2 väldans pilligt men himla roligt =)


Gratitude (igen) och en del annat

Eftersom jag inte fullt blev nöjd med min förra Gratitude så repades den upp och nu så påbörjades den på nytt igen. Vid det här laget har jag ju memorerat mönstret minst sagt så det borde ju gå rätt fort tycker jag.

Men det är full rulle med massa projekt. Dock så är det lite svårt med en uppmärksamhetskrävande bebis som skall ha sitt. Den äldtsta sonen dock har sett till att alla mammas härvor nu är nystade med hjälp av nystmaskinen. Så det var ju väldans gulligt av honom.

Det har ju inhandlats en del garn med sådär en 24 nystan lima frpn Deisy design, 3 härvor Manos wool Classica från garnasinne och semilla från garnasinne och ett alba från garnasinne =)

På projekt listan just nu:

Sticka in mina headset lurar till min nya samsung SII
Gratitude
Bolero upp i från och ner
Pippi tröja upp ifrån och ner
Tvåändstickad tröja upp i från och ner
Ny kofta upp i från och ner med keltiskt mönster, huva och ev trumpetarmar
Raggsockar
Nytt sjal mönster som tar form
Broken seed socks
Haruni
Hals sjal till lilla E

ja så jag är ju inte ensam i min projekt djungel om man säger så. sen har ju med pinner denna fantastiska blogg massor av idéer till mig hela tiden. Minst 2 mönster jag vill göra och inspiriation till ytterligare några.

Vit vinter och sockarna jernhus är ju 2 mönster som står på önskelistan helt klart.

Det var sip'n'knit på fredagen på evas paley och sedan skulle det var lohrs pocket på lördagen som jag tyvärr fick förhinder för. Vilket grämer mig en aning då tantkofta skulle dit. Så det var ledsamt som tusan.
Inspiriation när man minst anar


Något växer fram


Mys onsdag

Det är helt fantastiskt väder utanför så jag och lilla E var ute på en snabb morgonpromenad. Vi hade inget bröd hemma så jag och E gisk till Brogyllens bageri som ligger i närheten av oss. Så köpte vi 2 goda frallor. En spenat och en fralla med flingsalt samt en croissant och lite god kaka.

Observera min läckra stick mugg jag fått av mamma. Den har en fint stickmönster på och är en sådan mugg man inte bränner fingrarna på =)Låg i brevlådan från igår. Köpte en innan men den köpte mamma avmig så jag fick beställa en ny. Hon bor ju i Norge så det är ju lite dumt beställa dit det blir ju billigare för mig.

 


Lohrs Pocket och lite till

På fredag så är det stickig after work =) eller sip'n'knit på Evas Paley i staden. Från klockan 17:00 samlas man där med sin stickning, virkning eller tja annat kul hantverk. Jag har massor att göra nu innan jul. Har en del fina mönster som tar en massa tid just nu.

På lördag så har Lohrs Pocket på kapellplatsen stick cafe med besök av Tant Kofta. Hon kommer ha med sin fina koffert med garner som hon färgat själv. Detta vill inte jag missa hoppas inte du missar det heller =) Det är föranmälan som gäller tror det kostade runt 25 kr eller så. Det är ju ingen stor butik så det blir nog lätt fullt lkan jag tänka mig Hoin kommer berätta om uppifrån och ner kofta som är nu mer det ända sättet jag stickar tröjor och koftor på nästan.

Alltså jag jobbar på dem. Mannen min och jag hade nämligen Harry Potter maraton i helgen. Så vi såg alla filmerna mellan brunch och thai mat. Där finns så enormt mycket roliga och inspirierande kläder. Efteråt letade jag mönster på både ravelry och andra ställen. Hittade väl några sockar ochen sjal. Men kände att jag vill göra ett eller flera egna. Så jobbar just nu på ett inspirerat av Fawkes.Denna härliga brinnande fågel fenix. Så tanken är ett härligt spets mönster i ett melerande röd/gult garn. Det är det jag vill använda till denna kreation. Men först så får det nog provstickas en del. Det är inte lätt göra ett mönster från scratch. Samtidigt vill jag inte använda mig om andras diagram utan det skall komma helt från mig. Så diagram rubbet har jag gjort själv utan att ens smygtitta på något =) men visst inspiration får man ju alltid på alla håll.

Sen nästa grej som är på g är ett mönster inspirerat av Whopping Willow. Det piskande trädet. Det blir något cowl aktigt där. Ser det framför mig och är så spänd på att få det uppstickat och nerskrivet på ett papper.

Så ja där är det en massa inspiration just nu som skall stickas, skrivas och ritas ner på härliga papper och diagram.

RSS 2.0