offe

Jag har börjat sticka på en offe. Från Visalisas mönster. Mycket trevligt mönster som ger mycket utrymme för eget tänk. Lisa har gjort sin randig men jag vill ha en enfärgad. Min blir i turkost återbruksgarn. Det är en upprepad Tamzin som aldrig blev färdig. Men garnet behöver ju inte gå till spillo liksom.

Garnet är Drops alpacka jag stickar med dubbelt så den blir tjock och fin stickor 4,5 borde använt 5 eller 5,5 eftersom stickfastheten blev 20 istället för 17. Men jag stockar lite fler rader med mera.

Så jag har lagt upp lite fler maskor än mönstret och stickar lite fler rader på framstycket. Det ska bli en lång arm på den och en knallröd icordkant hade jag tänkt. Kanske någon knappdekor. Jag är verkligen ett stort fan av bra mönster.

Det är genomtänkt och ger utrymme för egen touch. Det ger verkligen detta mönster. Nästa offe har redan börjat ta form i huvudet och kommer bli en mönsterstickad. Så blir det en del andra tekniker som jag inte helt vet hur jag ska lösa men lite mer tankegång så ska det säkert kommas på med.

Mönstret kan köpas hos Garnasinne kan tänka mig att Semilla garnet somnsäljs där skulle vara toppen. Eller så får man titta på ravelry.


Stickträff

Igår var jag på en väldigt trevlig stickträff hos Lisa i hennes torp. Var mycket trevligt och vi var 20 glada stickerskor som tagit oss dit. Mitt lilla nytillskott fick åka med. En dotter på snart en månad. Så i December 2012 kom mitt fjärde barn. Eftersom lillan var med blev det inte väldigt mycket foton men några.

Vi var fördelade i två rum. Tyvärr fick jag aldrig heller något foto från rum två. Sen när jag väk satt mig blev jag sittandes där. Trots bebis fick jag ändå stickat en del.Lillan anlände till torpet.

Det kändes jätteroligt bli inbjuden och det var en fantastiskt skön och rolig lördag. Massor av stickinsperation när man åkte därifrån och nya bekantskape hade man med. Så jättetack till fina lisa som tog sig tid bjuda in till detta.

RSS 2.0