Mitt paket är här...

Jag har fått ett paket från min hemlis Mållgan =)
En jättefin Zauberball jag bara älskar detta garn. Hela paketet doftade ljuvligt. Kände det när man kom in i hallen. I paketet låg ett te som doftade underbart, Zauberball i min absoluta favorit färg grönt =) och en badbomb som luktade i hela paketet och ut ur. Mmmmm mysigt bild kommer snart.

SÅ TACK MÅLLGAN du kunde inte prickat mer perfekt...

Men hmm var kommer du ifrån lite dåligt med ledtrådar en nk påse, lush produkt hmmm tål att tänkas på...

Snö hade vi =)



Alla uppskattade kanske inte den. Olle längst ner ca 6 mån gammal skulle ut i snön. Men så sjönk man ner. Hmmm då började man skrika så skulle man bli upplyft. men nej inte skulle man vara det för länge ut i snön igen så fort man fick chansen.

091224

GOD JUL ALLA =)

Nu är det jul och jag hoppas alla får en bra sådan. Själv ägnar jag mig åt tvåändstickning och ska snart bli bättre få upp lite mer här på bloggen =)

091217

Det har inte blivit några inlägg på sistone. men det har också varit massor att göra. I helgen ska vi på en liten familje tripp. Sen reser barnen till sin pappa på måndag och blir borta 1 vecka. Vilket känns väldigt ledsamt. Men jag måste helt klart bättra mig både på inlägg och bilder. Särskilt nu när det hänt massor på stickning och virkningsfronten... Men ikväll skall barnen ha ett julspel på skolan så det är första anhalten.

Julmat i massor

3 sorters sill =)

lagen är det som ger smak till sillen så den är viktig. Man gör lagen först sen häller man på den över sillen och ev med fräscha grönsaker. Lite beroende på vad som står i receptet. Jag har använt mig av Abba inläggningssill. Den fungerar alldeles ypperligt. Sen ska sillen stå och dra sig i minst 2 dgr innan man äter den. Så det är dags att sätta i gång NU med sillen. Ju längre den drar sig desto bättre.

Whiskey sill
500 g sill
2 dl ättikssprit 12%
4 dl socker
4 dl vatten
2 dl whiskey
4 lagerblad
1 morrot fint tärnad
1 charlottenlök

Koka upp ättiksspriten, sockret, whiskeyn, vattnet med kryddor och grönsaker på låg värme. När de kokat upp låt det sjuda i 5 min. Nu ska du kyla lagen. Under tiden dela sillen i lämpliga bitar. När lagen är kall slå den över sillen och låt stå ca 2 dygn.


Glöggsill


ca 500 g sill
2 morötter
1 purjolök
2 rödlökar

lag

2 dl ättisksprit 12 %
4 dl vatten
4 dl socker
2 dl starkvinsglögg
2 tsk hela nejlikor
2 skedar kryddpeppar som krossas grovt
4 lagerblad

Gör lagen först låt allt koka upp och sen sjuda ca 5 min. Ta av lagen och ställ den för att svalna. Strimla grönsakerna och varva grönsaker och skurna sillbitar. När lagen är kall slå den över allt. Låt stå ca 2 dgr.


Lingon & Peppar sill




Skink griljering



2 tsk senap
3 tsk grovkornig senap
2 tsk honung flytande
2 ägg
ströbröd

Baka ihop allt till en deg. Ströbrödet får du reglera efter degigheten. Alltså den skall inte vara för lös. Sen tar du bara och bakar ut det i ett tjockt lager över skinkan. Griljera tills den är gyllenbrun i ugnen. Dekorera gärna med nejlikor.


Lax och Räktårta


150 g kavring
50 g smält smör
200 g kallrökt lax
100 g räkor
1 schalottenlök
2 dl creme fraiche
500 g Kesella
4 gelatinblad
saften av en kvarts citron
salt
peppar

Ta kavringen och mixa ner den till smulor häll i smöret mixa lite till. Ta sedan en form med löstagbar kant strö ut bröd blandningen och packa den. Så det blir en fast botten över hela. Ställ den kallt medan du gör röran.

Grovhacka laxen. Lägg kesella, cremefraiche, citron, salt och peppar till sammans i matberedaren. Miva ihop det. Lägg i klippt dill och gräslök. Blanda en gång till. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min. Under tiden lägg i räkorna och laxen i kesella blandningen mixa snabbt och grovt. Du vill inte ha för små bitar lax i tårtan. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt på låg värme i en kastrull. När de precis smält ner rör i dem i blandningen försiktigt. Se till att få i det ordentligt. Sen stjälper du upp blandningen i formen över kavringsbotten. Bre ut den jämt ställ den sedan i kylen så den kan stelna och kallna.

Garnera sedan med räkor och dill samt löj eller stenbitsrom. Snyggt och gott. Passar sig ypperligt både midsommar, påsk, jul och nyår som förrätt eller bufférätt. Mumsigt. Oftast bäst att göra dagen innan servering.


Löjrom och räkor till garnering

Janssons Fresteelse


En sådan där sak som lätt blir misslyckad men samtidigt kan bli hur bra som helst. Ett tips för den lyckade Janssons är till ca 600 g potatis ta 3 dl grädde, 2 dl mjölk och ca ½ dl anjovisspad. Koka upp vätskan lägg sedan i potatisen låt det koka med vätskan ett par minuter salta och peppra efter behag. Du får en krämigare Janssons. Varva sedan potatis röran med anjovisen. Klicka ut smör på toppen och strö på ströbröd 175 grader i ugnen. Riktigt super god Janssons. Mjölk och grädde tricket funkar även ypperligt till potatisgratäng.

Tvåändstickning

Det har verkligen gått framåt och det är faktiskt inte särskilt svårt heller. Uppläggningen tyckte jag var lite knepig men jag har snart stickat en hel mudd och det ser skapligt ut. Måste erkänna att jag känner mig en aning stolt. Dock ont i handen och upp i armen. När man är ändå relativt nuopererad är det väl kasnke inte det bästa att ge sig på. Smala stickor och lite pilligt. Man ska ju byta tråd fram och tillbaka.

Men detta kommer verkligen återkomma i min blogg. Kommer även skriva mer om tekniken och hur det går till. Så fler kan prova.

Gekås

Idag blir det ett besök på Gekås i Ullared. Ser det väl inte som något spännande har man växt upp i Falkenberg med Gekås som ett återkommande fenomen genom åren är det bara en annan dag pöå Gekås. För det heter  ju inte Ullared det är ju orten juh!!!
Så vad händer just nu jo. Jag sumpa mitt radioprov igår BIG TIME det sket sig grundligt så det är bara att göra om det en gång till. FAN!!!! Sonen ska inte med till Gekås han bara vägrar. Man ska försöka få kontakt med komvux som har teltid mellan kl 10-11.30 hur kan man ha så kort telefontid i en storstad. Det är ju lika lång telefonkö om man ens kommer fram.

Sen på stickorna:

Nystat upp till tvåändsstickning
Tröja i Karisma till mig
Pulsvärmare 2 av 2
Uppifrån och ner kofta till Dottern i Drops Delight (om nu garnet räcker)
Mössa
Vantar

På virknålen

Krokning =)

Idag är det radio =)

Idag är det radioprov som gäller grundläggande ellära så jag klarar mig. Hoppas jag iallafall men det är inte lätt minsann. Jag kan väl utantill kunskapen så jag kommer att klara mig tror jag men sen är det den där elläran. Jag är värdelös på att komma ihåg matteformler ju.

Crochetras Goomba vantar



Jag har virkat supersöta vantar. Hittade mönstret hos Crochetra en av mina favorit virkbloggar. Vet inte vem som ska få dem men det blir nog nya flickbebisen som kom förra helgen =)

Brunt?

Ja brunt är en färg som inte är lätt att få tag i särskilt till barn. Min dotter ska ha maskerad på sin dans idag och hon vill vara julren. Denna julren ska vara brun uppenberligen. Jag har hittat horn på buttericks en röd näsa så nu återstår resten. Vi har en brun trröja hemma i märket KAXS nu gäller dte hitta bruna byxor/strumpbyxor vilket verkar vara omöjligt. Letat i flera butiker finns lite brunt men med andra mönster det ska vi ju inte ha. Nu såg jag på nätet att polarn och pyret ev kommer ha det. Så jag får ge mig in till staden och leta.

Snart så...

Ja snart är det jul helt enkelt man ska ha stressat hela vägen fram sen stressar man hela dagen sen stressar man lite till. FYYYYYY!!!! Jag totalt protesterar och tänker inte göra detta alls.
Barnen är hos sin far den julen och jag är hemma ensam om jag inte följer med pojkvännen till hans föräldrar vill säga. Men man har ju fortfarande vägen dit. Det ska handlas spenderas enorma summor man inte har. Barnen ska klappar och alla andra med. Men till stor del i år blir det gjorda klappar. Ja till alla utom mina barn som kanske ska få lite annat med.
Mina syskonbarn får nog en liten grej sen stickade tröjor eller liknande. Min mamma och systrar samma där stickat alt virkat. Mina bröder vet jag inte ens vad jag ska ge. Båda lastbilschaffisar så de ja märker väl inte ens att det är jul. Men ni kan ju tänka vilket pill det är. 2 barn, 2 systrar, 3 bröder, 3 syskonbarn, 1 mamma, 1 pappa, 1 platspappa, 1 bästis och så har vi 1 pojkvän det blir verkligen inget dyrt. Men jag går gärna under snåla moster eller va då det går ju redan mina ena syrra under haha. Fast et blir det ju inte. Får jag tillverka något själv så blir jag lyckligast ändå.
Sova hade vart trevligt med jag hade gärna vilja gjort detta men nejdå ingen sömn här inte. Ligger vaken tittar i taket. Pojkvännen studsa upp vid midnatt satte iväg till duschen och gjorde sig iordning för jobbet. Klockan stod på 5 och det var det han trodde klockan var. Men icke sa nicke. När han kolla i köket efter duschen var den 24.00 oj. Hmmm vilken klocka har stannat. Jopp väckarklockans batteri stanna inatt då ringde den. Han vakna var övertygad om att det var jobb dags efter ca 2 timmars sömn. Sen ska man ju då somna om. Armen värker efter svininfluensa vaccinet. Som tusan vill jag tillägga och den sidan ska det minsann inte sovas på. sen har man ju handleden  som de plocka stygnen på den är öm och svullen. Men ja vad gör man inte. Får väl ta och sova nu eller ja lösa lite korsord. Se om man somnar sen kanske packa för resan. Mmm det blir myspys.
Sen ska min dotter ha maskerad på mån på sin dansskola. Först var det väldigt enkelt hon vill vara katt. Visst no problems mamma fixar. Sen igår när hon sov hemma med morfar och jag hos pojkvännen ( vi ska resa bort idag) ringer hon "mamma jag vill vara en julren"... Hmm jag upprepar va en julren? " Ja mamma en julren" ok var hittar man en julrens kostym. Hjärnan går på full varv. Hmmm det är ju hornen hur fixar man hornen? Kan man köpa horn. Det blixtrar till i skallen att hennes far har råddjurshorn hemma. Men man ska kanske inte sända iväg barnen i levande ja eller döda djur då. Så jag funderar renar är ju gråaktiga med enorma horn. Då säger hon inte en sådan ren en julren. En brun julren med röd näsa. Helt plötsligt kändes det lättare. men min resa med pojkvännen kommer bestå av att lena renoutfit. Jepp romantiskt som tusan. Idéen är bruna tighta kläder typ tights och tröja sen leta horn på Buttericks eller liknande. Svans ska ju vara en boll. Inköp av gran eller ja knappast det finns nog allt hemma. Acrylgarnet kan vi göra en garnboll av son vi sätter fast på rumpan. Nu runt jul borde det ju finnas någor blinkande diadem med horn eller så. Tycker man. Annars panduro inköp av diadem och filttyg klippa horn som man sen fyller med vadd. Jepp vad gör maninte för sina barn. Så ja det är väl det man får göra i helgen då ja.

Fina härvor

Tänkte använda dem till tvåändstickning =) det står man ska använda z tvinnat garn men enligt ånga bloggar spelar det ingen roll. Jag fick bara tag i s tvinnat så det får duga. Inhandlade dessa härvor på Vävboden ligger på Göteborgsvägen i Mölndal. Kostade ca 40-60 kr mycket passande pris tycker jag.

=)

Så nu är gipset av och skönt är det. Lite stel, svullen och vätskefyllt men underbart att det är av. Har även fått vaccineringen mot svininfluensan. Härligt allt är klart. När jag satt där och blev av med stygnen fick jagb sprutan med. Var likabra tyckte den snälla distriktssköterskan så jag tacka inte nej. Slippa 3 timmar i kö är välkommet. Jag känner inte av något heller. Så nu ska det stickas =)

Lycka

Idag kom mitt te och garn paket vilken lycka. Det var perfekt. te som jag aldrig provat och jättefint spiritgarn i perfekt färg. Jag ser verkligen framemot att börja sticka i det. Kommer garanterat köpa mer i det garnet.

Hit vill jag i helgen hoppas vi hinner =)


Idag är dagen som...

Just det gipset åker av och stickorna fram. Dock har jag lyckats igår sticka en rätstickad halsduk till min dotter. Sen ska jag bara virka en blomma soim ska fungera som knapp. Den är inte lång utan perfekt till en liten tjej. Använt fyra nystan till det. Men äntligen ska det av sen ska det städas lite packas inför Stockholm imorgon och stickas =)


Hmmm inga inlägg

Så det blir lite dålig med inlägg nu på sistone och inte vart några bilder med någon reda heller. Men det kommer bli ändring på det snart. Lånat hela bibliotekets böcker om massa handarbete detta kommer upp snart bil och recensioner med detta. Jag lär mig både krokning och imorgon ska forsätta maskorna till tvåändstickning läggas.
Men först in till staden köpa lite garn och virknål.

RSS 2.0