Uteplatsmys och opsa

vi jar äntligen fått inhandlat utemöbler. Vilket känns oerhört lyxigt. Nu får gärna våren komma på allvar.


Det passades på att planteras ute och inviga med stickning. Solen har lyst men det blåste lite kallt. Fast man får bita ihop lite.
Jag hade ju svårt att inte påbörja härvorna som inhandlades hos tantkofta. Det blir en grön härligt somrig kofta till tvååringen. Kanske lillasyster kan få en också. Lite osäker men det kan kanske räcka. Garnet är angorett. Mycket mysigt.


Kag har även lyckats färdigställa en opsa från visalisas beskrivning. Fucshia färg malabrigo lace en härva plus ca en meter till. Stickor 5.
Det blev den största modellen.

Fortsättning

Fick avbryta lite för amning. Så här fortsätter mina bilder från Tantkofta och hennes öppna koffert idag.
Hon har öppet första lördagen varje månad 10-14 sedan var tredje tisdag.
Varsin påse fick följa med hem.


Kajsas påse inte säker på vad hon köpte. Vet det var ett sockgarn iallafall.Min påse det underbara gröna är angorett 70% merino 25% angora och 5 % polyamid.
Det turkosa 100% angora
Det röda/orange är Hjeholts håndværksgarn en blandning av olika ull kvalitéer. Tantkofta har färgat allt utom det turkosa. En vant beskrivning anskaffades med.Trollunge som gärna charmar stickerskor.


Allt som allt är jag glad vi tog oss tid åka.

Besök hos Tantkofta

Dagen bjöd på ett underbart besök hos tantkofta ovh hemnes öppna koffert. Vi drog i väg med barn och Kajsa i bilen till Valler. Lite ovanför Kungälv på vägen mott lilla Edet. En fantastisk syn mötte oss. Det blev både fika och garn.


Man visste inte riktigt var man skulle börja i detta lilla garnparadis. Massa härliga färger och kvalitéer. Mycket färgar hon själv och man kan till och med beställa specialfärgat. Helt fantastiskt. Flera av hennes fina beskrivningar till salu. Väldigt trevliga tycker jag eftersom de är bra vägledande förklaringar till mössor eller koftor.

Fina bomullsgarner färgade medan det växer. Ni får se mer på hennes blogg tantkofta.blogspot.se där står det mer om de fina bomullsgarnet.Hemma gjord fika i finaste muminmuggar. Nybakade bullar och kola kakor.
Min man som fick följa med så någon höll ordning på barnen.

RSS 2.0