Mys söndag

Idag blev det mys söndag kan man säga. Inga måsten och bara en härlig hemma dag. skönt eftersom igår flängde vi runt på några loppisar. Hittade inget så blev lillan akut sjuk och började kräkas massa så det blev att åka hem.

Jag är ju fortfarande i mitt sökande efter retro barntyger. Letar högt och lågt efter John Blund, smurfar och Dunderklumpen. Jag fick höra att man hade haft Dunderklumpen förra veckan på ett ställe som vi inte åkte till. Jag och mannen skulle tagir en loppis tur men struntade i det. Nu efter känns det lite surt men det var väl inte meningen då. Får försöka nästa helg istället.

Jag stickade en mössa idag i fint melrat härligt garn. I underbara färger som är till bara mig i vinter. Funderar på om jag skall sticka ett par tumvantar till också.

Bilden blelite mörd men min lilla hippiesmurf fick prova den med.

 

Den är stickad av 100 g Filzwolle Pop av Four Seasons stickor 8 och 9 eget mönster. Blev en pösig modell som skall värma huvudet i vinter. Färgen är nr 70 så otroligt spännande namn =)

 

Men det fortsatte med ett par varv på tvåändstickningen. En ständig repris denna tvåändstickning. men den blir nog klar någongång och den kommer då vara helt fantastisk. Det är jag ssäker på.

 


JB

Inte att förglömma


Retrotyger

 

tyger kidnappade från mors källare....


Gratitude

Gjord på stickor 5 och 4,5 rundstickor och 2 strumpstickor Garn schachenmayar nomotta Mohair Lux färg 23. Melerat gul/grön med fina inlägg av lila orange gjorde en vacker sjal. Dett otrloigt fina mönster som kom från Visa Lisa. Lätt köpt på Ravelry.


Svamp och krusbär

Nu är svampen förvälld och krusbärsmarmeladen kokad. det blev lite syltade trattisar med. Tycker det är så himla gott till kött men framförallt kyckling.
För många år sedan hade jag ett par vänner de åt alltid söndags kyckling hos killens mamma. Hon var en så himla mysig dam även pappan i familjen var underbar. Men det är gångna tider. Där serverades alltid syltade tarttkantareller till kycklingen.

Nu återstår bara kylning av marmeladen så skall den smakas på. Hoppas bara den inte blev för lös. Tycker det kan vara lite svårt komma fram till nu ibörjan. men jag gjorde ett prov och stoppade in lite i kylen. Den verkade bli rätt fast och bra. Så när glassburkarna svalnat med sitt innehåll hoppas jag resultatet är det samma som av provet.

Svamphelg i Dalsland

Inte utan min stickning


Söndags stickning och lite att sy av =)

Mitt fortsatta tvåänds projekt som nu har fått ett nytt nystan. Funderar lite på hur mycket som kommer gå. Första delen som inte är i närheten av att bli fäördig krävde 100g. Sen vet jag ju att jag har en bunt z tvinnat till i samma färg. Det som skall ske är att den skall nå armhålan så jag kan börja på kroppen. Detta är själva oket =)

Armen måste bli klar på denna lilla tröja till minsta hönan. Så får hon ha den sedan i vinter =) härliga fön garn som är bomull och bambu. Tror armen skall försöka komma ut idag och bli klar. Kan inte ha massa liggande.

 

Spännande tyg köpt i en grupp på Facebook. Ska bli söta omlott tröjor tänkte. Massor av annat tyg skall även det sättas saxen i idag. Så det ska bli spännande. Tanken är att se till och sy upp en kollektion som kan säljas sen. Med fina unika barnkläder i olika stl. det är redan en del napphållare klara.


Trött med sjuka barn

Vill försöka få färdigt saker. Raggisar i massor för hela summan och annat som behövs inför vintern.
Sen är det ju tyg som invaderat lgh. det skall ju också göras men jag är trött så trött. Barn som sänts hem från  skolan pga sjukdom. Imorgon är det egentligen kräftskiva och jag vet inte vi kan gå för sjuka barn. man ska ju försöka hjälpa till innan med. Så lite stressat känns det.

Trött med sjuka barn

Vill försöka få färdigt saker. Raggisar i massor för hela summan och annat som behövs inför vintern.
Sen är det ju tyg som invaderat lgh. det skall ju också göras men jag är trött så trött. Barn som sänts hem från  skolan pga sjukdom. Imorgon är det egentligen kräftskiva och jag vet inte vi kan gå för sjuka barn. man ska ju försöka hjälpa till innan med. Så lite stressat känns det.

tvåänd uppifrånochner

Det tar tid verkligen massor av tid och jag vet inte ens hur många maskor jag har. För jag bara orkar inte räkna men det är väl typ 300-400 tror jag. hahaha ibland undrar jag bara vad hände som gjorde att detta blev ett projekt. men det är igång och det får ta den tid det tar.

massa andra stick projekt är ju ändå igång samtidigt.

RSS 2.0