Nedräkning

Jag har en konstant nedräkning nu tills jag skall gå hem i över 1 år från och med fredag.
Jag har sista dagen i uniform i morgon 2 dgrs resa med jobbet sedan ledigt. Massor av ledigt önskade väl bara lite att det fanns utrymme att orka något. Nästa nedräkning är till lillan som ska ut.
De där sista jobbiga veckorna man bara väntar och väntar. Men det är 7 veckor kvar sen får jag väl se om jag går över med.

Stick uppdatering. Latvian vogneteppe är snart klar 2,5 rad hjärtan kvar och 7 varv slätstickning sen skall den vara klar. Det skall monteras på ett bakstycke till den. Rotar förfullt i mina tyglådor men har inte hittat något lämoligt där. Får se om jag kan köpa något bra bomullstyg i rätt färg annars.

men det skall stickas massor nu när jag är ledig.

JOBB

Jag avverkar min sista arbetsvecka...
Sen är det hemma med havandeskapspeng...
Vet inte om jag ser fram emot det eller inte. Men det är tungt så det kan nog behövas en viloperiod innan födesel.

latvian igen =)

Den börjar minssann bli klar =) lite hjärtan rader kvar bara.

Får bara försöka ta ett ljusrae kort också vid tillfäller och för er som missat här hittar du mönstret =)


Utlottning hos Pyssel och knåp =)

Klicka på bilden kommer ni till utlottningen

Utlottning!


Som jag lovade tidigare ska jag ha en utlottning för att fira mina över 500 Ravelryhjärtan på mina Berceau-vantar!

Det som står på spel är ett garn-kit till ett par Berceau-vantar som innehåller
  • Mönster till Berceauvantarna på svenska och engelska
  • 100g naturfärgat garn
  • 50g grönt garn
  • En stickpåse i lin med Berceau applikationer i filt
  • Stickmarkörer
Det som gäller för att vara med på utlottningen är som vanligt. 1 lott för kommentar här nedan, 1 lott för länkning från din blogg, 1 lott om du blir följare (eller om du redan är det). Använd gärna bilden ovan om du länkar!

Ni har fram till lördagen den 29/1 kl 15 på er!

Tung

När man kommer upp i v 32 eller högre så helt plötsligt känner man sin tunga kropp. Att vara gravid är väl inte alltid bara lycka utan man får ta alla delar. Min mage är stor och större skall den bli. En aning tyngre skall jag bli. Dock har jag verkligen inte gått upp så mycket vilket jag är ganska tacksam för. Nej jag har inte bantat under graviditeten men jag hade redan för högt BMI bland annat innan jag blev gravid. Man skall faktiskt passa sig för sådant eftersom det kan utveckla sjukdomar under graviditeten.

Som tur är har min barnmorska varit fantastisk. Hon har inte bara sett de rosa molnen man förväntas sväva på som gravidkvinna. Hon plockar ner en på jorden och tur är väl det. För en 13 kg äe ok att gå upp men helst inte mer. Såjag har inte stoppat i mig allt jag sett, utan faktiskt funderat på mina matvanor. För min och för lillan i magens skull. Många ser det ju som möjlighetens tid då man bara kan vräka i sig söt och gott. Min craving har varit morötter det är vad jag stoppar i mig tillsammans med clementiner. Väldigt passande och bra =) Totalt har jag vandrat upp 6 kg ungefär. Dock har jag gått ner lite i min egna kropp. Men inget har gjort att barnet kunnat skadats.

Min matlust och min sötsakslust har iofs inte funnits där heller. Men nu så börjar det ändå närma sig. 8 veckor kvar men eftersom det är tredje barnet hoppas jag innerligt att slippa gå över tiden. eller man är väl så gott som förstföderska igen när de 2 stora nu fyller 10 och 11 år.

Latvianstickor 3 mm
Lucca fino garn turkos, lila, cerise
Tror den kommer bli jättefin nu har jag iofs kommit mycket längre

Sockar

Garn: järbo Raggi 175 g

stickor: 5 mm knit pro trä

stl 46

Eget mönster men lättstickade var de


Länkad tävling från Missen skapar

Klicka på bilden kommer ni till Missen skapar som har tävlingen =)

Nu är detdags att fira!

Nu är det dags att fira!!!
Min blogg fyller 2 år och har haft fler besökare en jag bara kunde drömma om.
Dessa 2 år som har givit mig en massa nya idéer och inspiration från alla er bloggläsare.
Därför vill jag ordna ett lotteri på denna 100g/800m härva från Chili Gredelin i baby alpaca!
En lott: Skriv en kommentar under detta inlägg.
Två lotter: Skriv en kommentar och länka till detta inlägg.
Alla är välkomna att vara med.
En lycklig vinnare drar jag 27 januari.
Lycka till!!

Ravelry

Jag gick med i en helkul ravery grupp som så många andra skall jag försöka att använda mitt garnlager först och främst iår. Det har investerats en hel del pengar i det men inte tillräckligt har stickats av det.

Det finns redan 3 färdiga saker och ett påbörjat projekt allt bara från mitt egna lager av garn. Helt otroligt att jag haft så mycket fint gran liggande utan gjort något med det. Eller varje inköp hade ju ett projekt i tanke men sedan vet jag inte fullt vad som hände. Men nu är det på gång.

Den 29:e jan går jag hem på havandeskapspeng med så då kan jag sticka lite till innan bebisen kommer. Frågan är ju hur mycket man hinner sen =P

Mina projekt just nu =)

Denna har jag stickat färdigt faktiskt redan. I härligt turkos eskimo garn med stickor 7 och 8. Den har dock fått en del förändringar tex så är den längre och i gravid stl skall försöka få upp en bild snart. Som ni ser är det ett Drops mönster. Det gick ett helt kilo garn med.

Denna stickar jag på just nu skall bli ett täcke till vagnen den stickas i lucca fino som är fantastiskt fint i kvalitet och färg. Jag använder turkos botten rosa hjärtan och lila mitt. Man kan hitta gratis mönster hos med pinner og litt garn helt fantastisk norsk blogg med massa fina graqtis mönster.'

Men det är bara bra att det börjar ta på mitt garnöager jag har nämligen gått med i en Ravelry grupp som heter 12 in 2011 som innebär 12 projekt och att man skall använda det garnlager man har =) Vilket jag verkligen behäöver då det börjar bli trångt. Jag har ju redan avklarat 2 projekt med garn som legat hemma. Drops tröjan och monkeysockar.

Januari börjar året

Eller vad är det man säger jo januari då är det dags för nya tag. Men jag är mest trött faktiskt just nu.
Dock har jag stickat mig en långtröja i eskimo från garnstudio, monkeysockar i zauberball, raggsockar till sambon =)
Skäms nästan lite över att det är det första jag stickat till honom.
Nu har jag fler planer lite bebisgrejer skall göras osv. Snart får jag ju gå hem o ch bara sitta och sticka med min övergravida kropp =)

Detta skall iofs bli ganska skönt. Det skall ju göras en dela annat med. Dock försöker jag verkligen njuta av graviditeten denna gången. De andra var nog egentligen rätt stressiga. Men man var tio år yngre då med. Sen har jag ganska mycket problem denna graviditeten med. Foglosningen och annat tråk.

Ska väl se till att få up lite mer bilder på denna senaste kreationerna.

Jag har kärat ner mig i några trevliga bloggar med:
http://pinnehobby.blogspot.com
http://emmagjort.blogspot.com

till att börja med kolla in dessa särskilt den översta massa fantastiska mönster hittar man där.
Så nästa projekt blir ett barnvagnstäcke till bebisen i latviskt mönster =)

RSS 2.0